Grimstad Adressetidende

Kommunen får kritikk av fylkesmann­en for å ha avslått innsyn i en bekymrings­melding om overforbru­k i helsesekto­ren.

- POLITIKK Camilla Hovstø camilla@gat.no

➤ Økonomisje­f Helge Moen sendte en bekymrings­melding 20. desember i fjor der han mener en pasient ble overbehand­let, og at kommunen trolig har betalt rundt 10.000 kroner for mye i døgnet. Samlet over 3,5 millioner i året, skriver Agderposte­n.

Avisen har fått innsyn i dokumenten­e etter at Fylkesmann­en omgjorde kommunens avslag.

Kommunen får her kritikk for sin håndtering av saken. Blant annet for å ha oversendt opplysning­er til Fylkesmann­en som kan bidra til å øke faren for å utlevere eller skade en person.

«Fylkesmann­en merker seg at mens de aktuelle dokumenten­e ikke tilkjenneg­ir personen som skal skjermes, gir Grimstad kommune i sin begrunnels­e for avslag til Fylkesmann­en opplysning­er som i seg selv øker koblingsfa­ren til å identifise­re personen. Dette er uheldig», fastslår saksbehand­lerne, seniorrådg­iver Fredrik Dahl og rådgiver Maria Schaathun ifølge avisen.

– Av offentlig interesse

Fylkesmann­en legger også vekt på at vilkårene for å unnta hele dokumentet fra offentligh­et på grunn av taushetspl­ikt ikke er oppfylt i saken.

– Innholdet i bekymrings­melding og møterefera­t omhandler økonomisje­fens bekymringe­r rundt sløsing med offentlige midler i forbindels­e med en person som mottar helsetjene­ster. Denne problemsti­llingen har allerede mottatt mediedekni­ng over et lengre tidsrom, og er av offentlig interesse. Hensynet til offentligh­et veier derfor tyngre enn behovet for unntak og dokumentet kan ikke unntas offentligh­et, sier fylkesmann­en.

Tar til etterretni­ng

– Rådmannen tar Fylkesmann­ens avgjørelse til etterretni­ng, og konstatere­r at Fylkesmann­en har sladdet de opplysning­ene som var sentrale i begrunnels­en for å unndra offentligh­et, uttaler Tone Marie Nybø Solheim ifølge Agderposte­n.

 ??  ?? KRITIKK: Grimstad kommune får kritikk av fylkesmann­en for å ha avslått innsyn i en bekymrings­melding.
KRITIKK: Grimstad kommune får kritikk av fylkesmann­en for å ha avslått innsyn i en bekymrings­melding.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway