Grimstad Adressetidende

Det ble en smak av sommer på sjøen

Tirsdagen ble akkurat slik meteorolog­ene hadde spådd: varm og god med deilige sommertemp­eraturer. Fremover meldes det blandede drops og et kraftig regnskyll.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

«God ettermidda­g. Tenkte bare å informere om at det nå er vindstille og godt over 20 grader i skjaergård­en. Bildet er tatt på utsiden (!) av Ytre Maløya. Blikkstill­e.»

Restene av tropisk storm

Slik lød e-posten til Adressa tirsdag ettermidda­g. En tipser hadde tatt turen ut i båten sin etter jobb tirsdag, og ute på fjorden fikk vedkommend­e en fantastisk sensommerd­ag. Godt over 20 grader og blikkstill­e på sjøen utenfor Ytre Maløya er ikke dagligdags så sent i september. Men så har jo ikke denne sommeren vaert helt vanlig heller ... Grunnen til den saers deilige septemberd­agen var restene av den tropiske stormen «Helene» som har rast over østkysten av USA og ute i Atlanterha­vet de siste dagene.

Men for dem som ville nyte de siste restene av årets sommer tirsdag, måtte de vaere raske. For bare kort tid senere på kvelden kom både skyene og noen drypp.

Skikkelig rotbløyte

Ifølge varselet fra yr.no for Grimstad for de neste dagene er det mye av det samme vaeret vi får fremover også, rent bortsett fra fredagen da. Da skal det bøtte ned og komme en skikkelig rotbløyte. Da skal det komme 34,1 millimeter nedbør over Grimstad.

Etter dette blir det litt blandede drops med lettskyet, overskyet og noe regn. Temperatur­ene vil på dagtid ligge mellom 11 og 14 grader. ➤

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? BLIKKSTILL­E: Slik så det ut på utsiden av Ytre Maløya tirsdag ettermidda­g: blikkstill­e på sjøen og skyfritt på himmelen. En fantastisk sensommerd­ag, med andre ord.
FOTO: MARTIN HAUGEN BLIKKSTILL­E: Slik så det ut på utsiden av Ytre Maløya tirsdag ettermidda­g: blikkstill­e på sjøen og skyfritt på himmelen. En fantastisk sensommerd­ag, med andre ord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway