Grimstad Adressetidende

Lørdagens madfest blir større enn noen gang

Den lille Madfesten dukker opp i byen på lørdag, og kan friste med masse deilig mat og drikke. Hva med å starte dagen med litt deilig kjøleskaps­grøt med eplesaft til?

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Vi har hatt frokost her før, men nå blir det ny variant. Takket vaere lokale donasjoner skal vi nå lage supergod kjøleskaps­grøt, som folk kan komme til byen for å spise klokken ti. Det er helt gratis, sier Line Nicolaisen.

Sammen med resten av arrangemen­tskomiteen er hun svaert klar for en ny matfest i Grimstad, den sjette i sitt slag.

Flere enn noen gang

Årets matfest blir for øvrig den største som noen gang har vaert. Hele 18 utstillere har meldt sin ankomst.

– Vi har 18 kjempeflot­te utstillere som kommer, og det er flere enn vi noen gang har hatt tidligere. Så mange er det, at vi er nødt til å ta i bruk gatene opp mot Høyer. Inngangen vår vil derfor bli flyttet litt i år, sier Jan Petter Balavoine.

Det vil bli mye god mat å både spise på Madfesten, men også kjøpe med seg hjem. Gode drikkevare­r kan man også få tak i.

Grimstad brusfabrik­k skal ha sin debut på festivalen, men det kommer også andre utstillere som har med seg drikkevare­r. Den lille juicefabri­kken kommer, det samme gjør Carlos Caffe. Nøgne Ø kommer, og det gjør også Ølbrygging.no som selger deg produkter slik at du kan lage din helt egen øl. Gode tips på veien får du nok også.

– Når det gjelder mat så vil det vaere flere griller her, så i år vil det vaere flere steder man kan kjøpe seg mat som man kan spise der og da. Ellers må vi jo nevne at Grimstad Frivilligs­entral skal vaere med for første gang. De har med seg bakeovnen sin, og skal bake boller så lenge det er deig nok. Det er verdt å komme til byen og få seg en smak av dem altså, sier Line Nicolaysen.

De fleste standene vil for øvrig ha smaksprøve­r, så det er bare å glede seg til mange godbiter.

Konkurrans­er

Som Adressa har skrevet om tidligere, skal «Den lille Sylteren» kåres, det samme skal «Den lille Ølbryggere­n». Det blir også premiering til beste stand.

– Folk som har et bidrag til konkurrans­ene må levere inn sitt bidrag innen halv elleve. Vi håper det er mange som vil bidra, sier Jorunn Åshammer, som skal sitte i juryen for syltingen, sammen med kokken Hans Petter Klemmetsen, bonden Ole Didrik Steensohn og Rachel Mentzoni fra Smaken av Grimstad.

– Det blir veldig spennende med sylte-konkurrans­e. Tenk så kult det hadde vaert om det ble en så god smak på vinnerens bidrag, at det kunne bli tatt inn i sortimente­t til Smaken av Grimstad, smiler Line Nicolaysen. Det vil i år som tidligere år også bli auksjon, og her kan arrangøren lokke med veldig mange premier.

– Her blir det blant annet en vaskeserva­nt og vask fra Viking Bad til en verdi av 7.000 kroner, og så er vi jo veldig stolte av den spesiallag­de flasken fra Nøgne Ø som har sølvetiket­t fra Unni Storm-Johanssen, sier Nicolaysen og de andre.

Varierende vaer

De skal starte med å rigge til arrangemen­tet fredag kveld, og de er spente på hvordan det skal gå.

– Det er meldt kuling i kastene, så vi er spent på om vi må rigge mer lørdag morgen, og starte ekstra tidlig da. Men planen er å gjøre så mye som mulig fredag kveld, så hvis det er noen der ute som har lyst til å gjøre en innsats for byen vår, så er de hjertelig velkomne til å bli med, sier gjengen.

– Når det er sagt, så er det ventet fint vaer på lørdag, så vi håper alle i Grimstad bruker dagen i egen by, legger de til.

 ??  ??
 ??  ?? KLARE: Arrangemen­tskomiteen er veldig klare for matfest til helgen. F.v. Jan Petter Balavoine, Line Nicolaysen, Jorunn Åshammer, Elin Vatne Kristensen og Hans Petter Klemmetsen,
KLARE: Arrangemen­tskomiteen er veldig klare for matfest til helgen. F.v. Jan Petter Balavoine, Line Nicolaysen, Jorunn Åshammer, Elin Vatne Kristensen og Hans Petter Klemmetsen,
 ??  ?? GODSAKER: Det kommer til å bli mange godsaker å få tak i på Den lille Madfesten.
GODSAKER: Det kommer til å bli mange godsaker å få tak i på Den lille Madfesten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway