Grimstad Adressetidende

Sliten og glad etter tungt løp

For de aller fleste er det en personlig seier å fullføre et helmaraton­løp. Det var det også for det Sindre Hellesmark. Grimstadgu­tten måtte bite i seg mye smerte i årets Oslo maraton.

- Svein Halvor Moe red@gat.no

– Jeg følte at det gikk forholdsvi­s greit frem til 36 kilometer. Selv om jeg allerede etter to mil merket at det kom til å bli tøft mot slutten. Men jeg justerte farten og hadde fin flyt frem til 30-kilometer. Derifra og inn ble det gradvis tyngre. Jeg måtte slite med krampe de seks siste kilometern­e. Da gikk det betydelig saktere enn det hadde gjort tidligere i løpet. Mot slutten følte jeg meg som en pingvin da det røynet på som verst. Det var allikevel ikke noe tema å gi seg, sier Sindre.

23-åringen var fast bestemt på å komme seg til mål for egen maskin såfremt en skade eller noe annet uforutsett førte til at han måtte kaste inn håndkleet. Det satt som han sa langt inne å ta av seg startnumme­ret. Hellesmark skulle til mål selv om det kostet å forflytte beina etter at muskulatur­en hadde pådratt seg melkesyre. Friskusen kan fortelle at de mange tilskuerne langs løypa og den gode stemningen hjalp han med å holde humøret og motivasjon­en oppe.

Langt og krevende løp

– Det er mye jeg kommer til å huske fra mitt aller første maratonløp. Jeg vil nok ikke glemme med det første hvor smertefull­t det var å bli tatt av krampen. Heller ikke den gleden og selvtilfre­dsstillels­en som kom etter at jeg hadde passert målstreken og gjort meg ferdig med kraftanstr­engelsen. Der og da var jeg en lykkelig mann, sier den lokale studenten, som fikk kjenne på den mestringsf­ølelsen det er å fullføre et langt og krevende maratonløp.

Sindre fikk hengt en medalje rundt halsen da blodslitet var over. Den er det synlige beviset på at han har svettet og slitt over 42,2 kilometer på asfalt og brostein. Et av de store spenningsm­omentene før start var om Hellesmark hadde bein og kropp til å tåle den belastning­en det er å løpe så langt på hardt underlag. Friskusen hadde tydeligvis det da han snøret på seg joggeskoen­e og gjorde seg klar for karrierens aller lengste løpetur.

Ville utfordre seg selv

– Det var rett før sommerferi­en at jeg bestemte meg for å vaere med på dette. Jeg hadde lyst til å utfordre meg selv og konkludert­e med at Oslo Maraton ville vaere en passe utfordring. Det skulle i hvert fall vise seg at det var en stor nok utfordring for en tennisspil­ler som ikke har drevet spesifikk løpe- og maratontre­ning. Jeg måtte nok blø for at jeg hadde så få langturer på samvittigh­eten. Jeg må vaere så aerlig å si at jeg var lettet da slitet var over.

– Hva kommer du til å huske best fra maratondeb­uten, Sindre?

– Det er mange aspekt som jeg ikke kommer til å glemme med det første. en ting er selve løpet og at jeg måtte jobbe så hardt med den mentale biten for å klare dette. Det var faktisk så tøft en periode at jeg måtte fokusere på å sette en fot foran den andre. Men jeg var i første halvdel av løpet ikke mer utslitt enn at jeg klarte å nyte stemningen og folkelivet, sier den unge maratonløp­eren.

Felte noen gledeståre­r

Han opplevde at krampen slo ut for fullt rett etter målgang. Sindre mener det ikke hadde så stor betydning så lenge han hadde gjort seg ferdig med løpet, men må innrømme at det var litt vanskelig å forflytte seg da krampen «hogg» til i begge beina. Den flotte Grimstad-ambassadør­en måtte innrømme at det kom et par gledeståre­r da han var ferdig med løpet.

– Jeg var ikke blant dem som sa «aldri mer» underveis eller rett etter innkomst. Når det er sagt så var ikke det tidspunkte­t for å vurdere om jeg skal løpe maraton flere ganger. Men jeg hadde totalt sett en så positiv opplevelse at dette er noe jeg kan tenke meg å gjøre flere ganger. Målet er at jeg får trent mer i forkant slik at jeg får en billigere reise. Selv om 42 kilometers løping er langt og en tøff påkjenning uansett hvordan man snur og vender på det, sier han som neppe har fullført sitt siste helmaraton­løp.

 ??  ?? I MÅL: Sindre Hellesmark hadde allmulig grunn til å vaere fornøyd etter at han hadde hatt fått medalje og hadde fullført sitt aller første helmaraton­løp.
I MÅL: Sindre Hellesmark hadde allmulig grunn til å vaere fornøyd etter at han hadde hatt fått medalje og hadde fullført sitt aller første helmaraton­løp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway