Grimstad Adressetidende

Klar for kamp på luksushote­ll

Madelen Søfteland har lagt bak seg en tøff oppkjøring. Lørdag kjemper hun om en ny K1-seier, på et luksushote­ll på Capri.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Jeg føler meg veldig klar. Det har vaert en tøff oppkjøring, hvor jeg nylig hadde influensa, men jeg føler meg klar nå, både fysisk og mentalt. Jeg har hatt noen gode økter i det siste, som viser at formen bør vaere god, så jeg er der jeg skal vaere, sier Madelen Søfteland.

Lørdag kveld skal hun i ilden på et nytt type stevne, som arrangeres på den lille øya Capri, rett utenfor Napoli.

– Det blir et veldig spesielt event, der vi skal bokse utendørs. Det hele foregår på et av luksushote­llene på Capri, med nydelig utsikt, så dette blir spesielt, sier hun.

Det blir ikke mye folk på kampen, men det blir eksklusivt for dem som får vaere der.

Må vaere obs

Motstander­en hennes denne gangen er en italiensk jente med navnet Rosaria Cecere.

– Jeg vet veldig lite om motstander­en min utenom de få kampene jeg har sett av henne, så det er litt vanskelig å si hva jeg møter. Sist sommer møtte hun europamest­eren i K1, men da måtte hun gi seg på grunn av et kutt. Motstander­en hennes da er en motstander jeg også har møtt, så da ser jeg jo litt ut fra hvordan jeg gikk mot henne hvordan den kampen her også kan bli, sier hun.

Søfteland er helt klar på visse hun ting hun må vaere obs på i kampen mot den italienske jenta.

– Jeg møter en utøver som er «sluggete» og «huggete», som kjører på med store tunge slag. Jeg må derfor vaere veldig obs på det, og vaere på vakt med guarden min. Jeg må vaere tett, og ikke ta unødvendig­e sjanser, samtidig må jeg holde på taktikken min, sier Grimstad-jenta.

Vil til Kina

Kampen betyr mye for Søfteland. Det jobbes nemlig i kulissene med å få Madelen inn på et stort stevne i Kina, som arrangeres to ganger i året. Et stevne som er et av de største man kan delta på som jente i Asia.

– Men italienern­e jobber med det samme, så det er klart at det er større sjanse for meg å få bli med på stevnet i Kina om jeg slår en italiensk jente her nå, sier Søfteland.

I sommer var det snakk om at hun kanskje skulle gå vanlig K1kamp for Norge i mesterskap, men det blir det trolig ikke noe av nå.

– Jeg må på en måte få noe igjen for det, og det føler jeg ikke at jeg gjør nå. Derfor ser det ikke ut som det blir noen kamper for meg i regi av forbundet med det første. Dessuten vil jeg prioritere det å kanskje klare å kapre meg en plass på det stevnet i Kina, sier hun.

Madelen Søfteland har hatt et par episoder der hun har jobbet knallhardt for å komme ned i riktig vekt før kamp. Før fredagens innveiing er det ikke noe problem.

– Jeg var jo syk nylig, og etter et par dager med feber så var jeg to kilo under det jeg skal veie i kamp, så det blir ikke noe problem for meg denne gangen. Det her er en av få oppkjøring­er der jeg faktisk har kunne unnet meg is i samme uke som det er kamp, ler hun.

– Det blir verre for motstander­en min, som skal ned en vektklasse, legger hun til.

– Du høres veldig klar ut?

– Ja, jeg er det. Jeg spent, men klar. Føler at jeg er der jeg skal vaere. Oppkjøring­en har vaert god, og selv om jeg har hatt noen økter den siste tiden der jeg ikke har fått til ting, så er det slik det skal vaere. Jeg bruker å ha det slik før viktige kamper og mesterskap. Så kommer jeg til kamp, og det løsner. Jeg ser positivt på at jeg har hatt det slik nå også, sier hun.

Kampen er altså lørdag kveld.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? KLAR: Madelen Søfteland er klar for å kamp på et luksushote­ll på den italienske øya Capri.
ARKIVFOTO KLAR: Madelen Søfteland er klar for å kamp på et luksushote­ll på den italienske øya Capri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway