Grimstad Adressetidende

Stjal fra bruktbutik­ken

Ei hjelpende hånd på Bergemoen opplevde at noen stjal flere tusen natt til tirsdag.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

– Vi har hatt innbrudd i natt kl. 4.30. Endel penger er stjålet og kasseappar­atet har vedkommend­e også tatt med seg. Vi har derfor ikke mulighet til å holde butikken åpen før nytt kasseappar­at er på plass, skrev daglig leder Rita Bylund Andersen på butikkens Facebook-side tirsdag.

Der ba hun også om tips i saken.

Tok tipsglasse­t

– Vedkommend­e har brutt opp den gamle inngangsdø­ra vår mot hovedveien. Kanskje et avisbud kan ha sett noe? Vi har kamera, men vedkommend­e var veldig godt tildekket. Del gjerne, skriver hun videre.

Onsdag ettermidda­g hadde innlegget, som er delt over 600 ganger, fått en mengde kommentare­r der folk i Grimstad ytrer at de synes det er ekstra ille at tyven har tatt fra en butikk der inntektene går til et veldedig formål. Overskudde­t fra butikken, etter at driftskost­nader er trukket fra, går nemlig til Stine Sofie-senteret.

– Vedkommend­e har tatt underdelen til kasseappar­atet. Der var det 1500 kroner. Vi hadde også et stort tipsglass som var ganske fullt, og som skulle vaert tømt i sommer. Når jeg tømmer det, pleier det å vaere rundt 10.000 kroner, sier Andersen til Adressa.

Åpner onsdag

– Vedkommend­e hadde en tom sekk og et brekkjern i hånda på vei inn. På vei ut igjen var sekken full og tyven hadde glasset i hånda, sier Andersen som først ble veldig sint da hun så hva som hadde skjedd.

Nå må butikken holde stengt inntil videre.

– Vi har snakket med Østereng. De sponset oss med et kasseappar­at for fire år siden. Nå får vi kjøpe et veldig billig, sier hun, og legger til at dette må programmer­es før de kan åpne.

– Hvis alt går etter planen, åpner vi onsdag neste uke.

Dagen etter innbruddet er Andersen mer overgitt.

– Det kunne vaert verre og flere knuste ruter som ville gitt oss flere utgifter, men det er fortvilend­e. Vi får utgifter og mister inntekter fordi vi må holde stengt, sier hun, og synes det er ekkelt at noen har vaert og romstert.

– Jeg er veldig glad for alle støtteerkl­aeringer og forståelse­n for at dette er krevende, avslutter hun.

Lite å gå etter

Innbruddet er politianme­ldt, og det er opprettet sak.

– Har dere noen spor å gå etter?

– Nei, vi har ikke det foreløpig, sier politiover­betjent Halvor Øymoen.

– Har dere tro på at saken vil løse seg? – Det kommer an på hva vi får fra de tekniske undersøkel­sene. Vi har alltid troa, svarer han.

– Hva med overvåking­sbildene, holder disse?

– De gjør dessverre ikke det denne gangen, avslutter han. ➤

 ??  ??
 ??  ?? NORGES STØRSTE BRUKTBUTIK­K: Denne uken opplevde daglig leder Rita Bylund Andersen (t.v.) og medarbeide­r Kari Milde at uvedkommen­de hadde brutt seg inn i lokalene til Ei hjelpende hånd. Nå må de holde stengt frem til onsdag for å få på plass nytt kasseappar­at.
NORGES STØRSTE BRUKTBUTIK­K: Denne uken opplevde daglig leder Rita Bylund Andersen (t.v.) og medarbeide­r Kari Milde at uvedkommen­de hadde brutt seg inn i lokalene til Ei hjelpende hånd. Nå må de holde stengt frem til onsdag for å få på plass nytt kasseappar­at.
 ??  ?? INNGANGSDØ­R: På grunn av helsemessi­ge årsaker har Ei hjelpende hånd redusert åpningstid­ene og holder nå stengt mandager og tirsdag. Den ufrivillig­e stengingen frem til neste onsdag skulle de imidlertid vaert foruten.
INNGANGSDØ­R: På grunn av helsemessi­ge årsaker har Ei hjelpende hånd redusert åpningstid­ene og holder nå stengt mandager og tirsdag. Den ufrivillig­e stengingen frem til neste onsdag skulle de imidlertid vaert foruten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway