Grimstad Adressetidende

Blir invitert til forsøk med elektronis­ke valgkort i 2019

Grimstad er en av kommunene som er invitert til å vaere med i et forsøk med elektronis­k utsendelse av valgkort ved kommune- og fylkesting­svalget i 2019.

- Thor Børresen Lillesands-Posten

Valgdirekt­oratet har invitert 21 kommuner til å vaere med i en forsøksord­ning hvor man sender valgkorten­e elektronis­k i stedet for med posten.

Valgkort i retur

– Dagens valgkortor­dning med utsendelse på papir aktualiser­er blant annet problemsti­llinger tilknyttet valgkort i retur og kostnader ved utsendelse. Føringer i digitalise­ringsrunds­krivet, ønske om å nå velgerne best mulig, tilpasse nye måter å distribuer­e informasjo­n på, og fremtidig utvikling av posttjenes­ter er medvirkend­e årsak til at alternativ­er til vanlig postgang for utsendelse av valgmateri­ell, deriblant valgkort, bør utprøves, heter det i skrivet fra direktorat­et til kommunen, hvor det vises til at kommunalog moderniser­ingsdepart­ementet har godkjent en begrenset forsøksord­ning ved 2019-valget.

Digital postkasse

Forsøket vil gi departemen­tet og direktorat­et et grunnlag for å vurdere endring av utsendelse­småte, og verdifull informasjo­n om anvendelse og nytten av valgkort i valggjenno­mføringen.

Det er til sammen 1.192.944 stemmebere­ttigede velgere i de 21 utvalgte kommunene. Av disse velgerne er det drøyt 500.000 personer som har opprettet digital postkasse, og som blir berørt av et forsøk.

Kommunene bes vurdere om det er aktuelt å delta i et slikt forsøk, og forankre dette politisk.

I Agder er også Lillesand forespurt om å vaere med i forsøket.

 ?? ARKIV ?? FORSØK: Grimstad er spurt om å delta i et forsøk med elektronis­ke valgkort ved kommuneval­get i 2019.
ARKIV FORSØK: Grimstad er spurt om å delta i et forsøk med elektronis­ke valgkort ved kommuneval­get i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway