Grimstad Adressetidende

Aas kan få tilbakebet­alt 227 millioner kroner

En av Norges fremste eksperter på feltet mener Grimstad kommune må ta regningen hvis Einar Aas har krav på tilbakebet­aling av skatt.

- ØKONOMI Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Etter at kraftmegle­r Einar Aas gikk på et stort tap og selv meldte at han kunne gå personlig konkurs, har en rekke eksperter uttalt seg om mulige konsekvens­er. Denne uken har flere medier meldt at Aas kan få tilbakebet­alt skatt. En skatterege­l sier nemlig at en virksomhet som opphører og går med underskudd skal få skatt for det nest siste året og om nødvendig også for året før det, som fradrag for å dekke underskudd­et. Regelen gjelder også for personlige skattytere, dersom aktivitete­n kan klassifise­res som virksomhet.

Dette vil få konsekvens­er for Grimstad kommune og staten. I 2016 betalte Aas 227 millioner kroner i skatt til stat og kommune, ifølge skattelist­ene.

– Kommunen må betale

– Hvis Einar Aas har krav på å få tilbakebet­alt tidligere innbetalt skatt etter denne skatterege­len, må Grimstad kommune og staten betale tilbake skattepeng­ene, sier Bettina Banoun i advokatsel­skapet Wiersholm, som er en av landets fremste skatterett­sadvokater og Wiersholm-partner, til e24.no.

– Det er skattekont­oret som vil behandle en slik søknad, og Grimstad kommune vil ikke ha noen rolle i behandling­en av et eventuelt krav. Det vil derfor ikke vaere naturlig å kommentere denne problemsti­llingen ytterliger­e, sier rådmann Tone Marie Nybø Solheim til Agderposte­n. ➤

 ??  ?? REGNING: Eksperter mener kommunen vil få en regning dersom Einar Aas får tilbakebet­alt skatt for å dekke underskudd i egen virksomhet.
REGNING: Eksperter mener kommunen vil få en regning dersom Einar Aas får tilbakebet­alt skatt for å dekke underskudd i egen virksomhet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway