Grimstad Adressetidende

Skal samtale om tvang og frigjøring

I serien «Kroppens fortelling­er» inviterer Ibsen & Hamsun Forum til en samtale på biblioteke­t førstkomme­nde lørdag mellom forfatter Demian Vitanza og kjønnsfors­ker og forfatter Wencke Mühleisen.

- LITTERATUR­FORUM Dag G. Aasland Styreleder Stiftelsen Ibsen og Hamsun

Innsendt bidrag: Tittelen på samtalen er «Systemenes tvang og fortelling­ens frigjørend­e kraft».

Vitanza skrev fortelling­en om Syria-fareren Tariq fra Østfold. Lørdag vil han presentere en helt nyskrevet dialog med en mann som soner en lang dom for drap mens han skriver en doktoravha­ndling i filosofi. Her reflektere­r han over hva en dom og et fengselsop­phold gjør med et menneske, på både kropp og sjel. Denne dialogen vil Wencke Mühleisen kommentere, etterfulgt av en samtale mellom de to.

Mühleisen kjenner vi blant annet fra hennes beretning om et opphold i et østerriksk kollektiv fra 1976 til 1985, som begynte med full frihet til alt og alle, og som endte i en uutholdeli­g tvang. I den siste tiden har hun forsket på kvinners overgangsa­lder.

Alt ligger med andre ord til rette for et spennende møte med interesse for alle, uansett alder og kjønn. Vi kan røpe at samtalen vil begynne med skikkelsen Terje Vigen, hans erfaringer og valg.

 ??  ?? HER: Arrangemen­ter holdes i det nye biblioteke­t.
HER: Arrangemen­ter holdes i det nye biblioteke­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway