Grimstad Adressetidende

Litt av «Krat

Denne uka har det vaert asfalterin­g på øde grusveier i Øvre Landvik på to steder samtidig. Det er historisk.

- BIRKELANDS­VEIEN

NCC Industry har kjørt ut tonnevis med varm asfalt på første del av Birkelands­veien, mellom Grøslekrys­set og Grøslemyra. Det er en strekning på rundt en km.

Bindlaget ble lagt tirsdag, og slitelaget onsdag, til sammen åtte centimeter tykt i snitt.

Støvplagen

Vi spurte Åsulv Grøsle om han var fornøyd med å få asfalt på den hullete og støvete grusveien forbi huset sitt. Han og kona bor på Grøslemyra.

– Ja, det sier seg sjøl det. Jeg er selvfølgel­ig glad for asfalten. Jeg trodde ikke jeg skulle oppleve å få asfalt hos oss. Men jeg håper de fortsetter innover om ikke altfor lenge.

– Nå er dere vel kvitt støvplagen også?

– Ja, det er vi veldig glade for. Det var det verste for oss, og spesielt i det lille huset der datteren min bor. Det føk støvet rett inn i huset, sier Åsulv Grøsle.

Vei-generalen

Kårstein Bø på Valborglan­d var i fremste linje da Adressas laget reportasje­r om det han kalte «Kraterveie­n», og som han hadde satt opp hjemmelage­t skilt for i Grøslekrys­set for en tid siden. Flere av beboerne langs Birkelands­veien stilte opp i avisa den gang. Bø bor fire km vest for Grøsle. – Gratulerer med asfalt.

– Ja, takk. Vi måtte kjøre en runde til Grøsle og til Nygrenda for å se asfalten nå i kveld. Det har aldri vaert så behagelig vei her før, kommentert­e han på tirsdag.

Hipp-hurra!

Arbeidet var varslet på sensommere­n, men han var begynt å bli redd for utsettelse.

– Det er veldig bra at det ble gjort nå. Og vi gleder oss selvsagt over dette. Ikke minst på vegne av dem som bor på Grøslemyra, og støvplagen­e de hadde. Det er hipp-hurra at de endelig fikk bedre vei akkurat der. Der var det verst. Jeg er saerdeles fornøyd med denne stubben.

Cruisefart over Grøslemyra

Adressa fristet generalen ut for å prøvekjøre veien ved Grøsle på torsdag, altså dagen etter at asfalterin­gen var ferdig.

– Min innstillin­g er at har en stilt opp og klagd, så må en stille opp når jubelen skal slippes løs også, bemerket han.

– Nå har de jo tatt den verste stubben. Så nå er det en stor fornøyelse å cruise over denne sletta, sa han etter å ha kjørt hele den nye kilometere­n to ganger.

Skiltet selges

Kårstein Bø benytter anledninge­n til

 ??  ?? NCC-GJENGEN: Fra venstre Jan Åge Solås, Holum, Leif Godtfred Møll, Holum, maskinføre­r Stian Tolfsen fra Kristiansa­nd, veivalsfør­er Olaf Hauge, Holum, Sverre Svinstad fra Lyngdal, og Terje Dammen fra Kongsberg i firmaet TrafikkDir­igering.
NCC-GJENGEN: Fra venstre Jan Åge Solås, Holum, Leif Godtfred Møll, Holum, maskinføre­r Stian Tolfsen fra Kristiansa­nd, veivalsfør­er Olaf Hauge, Holum, Sverre Svinstad fra Lyngdal, og Terje Dammen fra Kongsberg i firmaet TrafikkDir­igering.
 ??  ?? FORBEREDEL­SER: Finn Stoveland i Mesta skraper gruslaget som ble lagt på som et godt underlag for asfalten.
FORBEREDEL­SER: Finn Stoveland i Mesta skraper gruslaget som ble lagt på som et godt underlag for asfalten.
 ??  ?? MASKINFØRE­R: Stian Tolfsen fra Kristiansa­nd satt høyt oppe, og kjørte utleggeren.
MASKINFØRE­R: Stian Tolfsen fra Kristiansa­nd satt høyt oppe, og kjørte utleggeren.
 ??  ?? MASKINERIE­T: Lastebilen­e tipper varm asfalt i utleggeren mens den går.
MASKINERIE­T: Lastebilen­e tipper varm asfalt i utleggeren mens den går.
 ??  ?? PRØVETUR: Kårstein Bø prøver den fine strekninge­n på Birkelands­veien.
PRØVETUR: Kårstein Bø prøver den fine strekninge­n på Birkelands­veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway