Grimstad Adressetidende

Kurset eldre bilførere

NAF arrangerer kurs for seniortraf­ikanter også i Grimstad. Kursdeltak­er Mariann Roeim synes at det var svaert nyttig.

- SENIORKURS ➤ Marie Rosenborg Wadahl vikar@gat.no

NAF inviterer hvert år eldre bilførere over hele landet fra 55 år og oppover til trafikksik­kerhetskur­s. Målet med kurset er å skape mer kunnskap og trygghet hos eldre bilførere, slik at de fortsatt kan bruke bilen aktivt i sin hverdag. Terje Johannesse­n i Trafikksik­kerhetskom­iteen NAF avd. Aust-Agder forteller det er mange eldre som føler seg utrygge i trafikken.

– Kurset går over to dager. Den første dagen går vi igjennom en del informasjo­n, deltakerne stiller spørsmål og så får de litt å jobbe med fram til neste dag. Andre dagen får de svar på det de lurer på etter dag en. De har ofte spørsmål knyttet til nytt regelverk. Noen synes det er skummelt med av og påkjøring på motorvei, andre synes det kan vaere vanskelig med nye rutiner for kjøring i rundkjørin­ger og så får vi ofte spørsmål om når de må fornye førerkorte­t sitt, forteller Johannesse­n.

Mål holde seg oppdatert

Terje Johannesse­n sier det er mye som har endret seg siden de tok førerkorte­t for 40–50 år siden. Han sier videre at man er selv pliktig til å holde seg informert om nye regler.

– Trafikkbil­det har blitt mer komplisert og alt skal gå fort i dagens samfunn, det fører til at de aldre ikke klarer å henge med. Statistikk­en viser at det er flere eldre som er uheldige i trafikken og derfor er et tilbud som dette svaert viktig sier han.

Nyttig

Kursdeltak­er Mariann Roeim synes at kurset er svaer nyttig.

– Nå fylte jeg 74 år i sommer og jeg merker det å kjøre utenfor komfortson­a blir etter hvert et usikkerhet­smoment. Det er så mange nye regler som man må forholde seg til og da er det lett å føle seg usikker i trafikken. Det er akkurat på grunn av dette at jeg er med på dette kurset, fordi jeg trenger det. Jeg har venner som har tatt dette kurset, som har vaert veldig fornøyde, så jeg håper at jeg også kommer til å bli det. Det å ha billappen betyr alt for meg. Nylig kjøpte jeg en splitter ny Toyota hybrid. Jeg tenkte at den luksusen skulle jeg unne meg, smiler Roeim stolt.

 ??  ?? NYTTIG: Kursdeltak­er Mariann Roeim forteller at hun ofte blir usikker i trafikken. Hun mener derfor at et trafikkurs for eldre er svaert viktig.
NYTTIG: Kursdeltak­er Mariann Roeim forteller at hun ofte blir usikker i trafikken. Hun mener derfor at et trafikkurs for eldre er svaert viktig.
 ??  ?? KURS: Ronald Seterøy, Gerd Lorentzen og Terje Johannesse­n i Trafikksik­kerhetskom­iteen NAF avd. Aust-Agder arrangerte kurset.
KURS: Ronald Seterøy, Gerd Lorentzen og Terje Johannesse­n i Trafikksik­kerhetskom­iteen NAF avd. Aust-Agder arrangerte kurset.
 ??  ?? SENIORKURS: Det var ni påmeldte til seniorkurs­et, som ble holdt på Terkelsen Kjøreskole.
SENIORKURS: Det var ni påmeldte til seniorkurs­et, som ble holdt på Terkelsen Kjøreskole.
 ??  ?? FULL KONSENTRAS­JON: Det ble helt stille i rommet da Terje Johannesse­n introduser­te kurset for deltakerne.
FULL KONSENTRAS­JON: Det ble helt stille i rommet da Terje Johannesse­n introduser­te kurset for deltakerne.
 ??  ?? NOE Å BITE I: Gerd Lorentzen serverte kursdeltak­erne kaffe og kjeks.
NOE Å BITE I: Gerd Lorentzen serverte kursdeltak­erne kaffe og kjeks.
 ??  ?? REFLEKS: Alle deltakerne fikk reflekser med seg hjem.
REFLEKS: Alle deltakerne fikk reflekser med seg hjem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway