Grimstad Adressetidende

Bare motorlyden gir hje

Glem Ferrari, Lamborghin­i og fete rallybiler som kjører VM. Når det kommer til optimal kjøreglede for bilentusia­ster, er det få som slår det nye ikonet fra tyskerne.

- PRØVETUR

Det er ikke noen bil for hvermannse­n som Porsche nå har lansert. For startprise­n til Cayenne E-hybrid er på rett over 1,1 million kroner, mens testutgave­n vår kommer på litt under 1,5 millioner kroner. Men prisen gir deg tidenes kjøreopple­velse!

Med en treliters turboladet sekssylind­ret bensinmoto­r på 360 Hk som har et bunndrag på 450 Nm, er dette noe som i utgangspun­ktet holder for mange. Men dette er en e-hybrid, som har en 136 Hk elektromot­or på 400 Nm i tillegg. Så total ytelse er 463 Hk og 700 Nm! Vår demobil skal klare 0 til 100 på snaut fem sekunder. Om dette stemmer, våget jeg ikke å prøve

Drømmelyd

Allerede når du starter motoren merker du at denne bilen er noe spesielt. Løvebrølet som kommer fra rekkesekse­ren er nok til å gi deg hjertebank. Femseteren er en rendyrket sportslig SUV, som allikevel har blitt konstruert på en slik måte at det faktisk er mulig å vaere fem voksne i bilen for en helgetur til fjells. Foran er det god beinplass, og det er også grei plass bak de tre i baksetet.

Det første som slår meg er at det hele er så utrolig gjennomfør­t fra A til Å med denne bilen. Både design, utvendige og innvendige løsninger, og innpakning­en. Jeg vil påstå at dette vel er den mest perfekte sportslige SUVen jeg har vaert borti. Automatgir­kassen med Tiptronic åttetrinns automatgir­kasse og firehjulst­rekk er ytterst velfungere­nde, er konklusjon­en at ferden har gått langs E 18 i Arendalsom­rådet og noen sideveier.

For undertegne­de var det å gå fra kjøring med sin egen personbil med liten motor til testing av en Porsche med en sekssylind­ret bensin-hybridmoto­r litt av en overgang. Men faktisk riktig så hyggelig. Radioen ble øyeblikkel­ig koblet ut for ikke å forstyrre den kraftige brummelyde­n fra motoren, som kan nytes så fort du kommer litt borti gasspedale­n.

En perle

Bilen er jo en perle. Frasparket er helt enormt, og den takler selv ujevne europaveie­r på grunn av det solide hjulopphen­get PTM/PSM (Porsche Traction Management/Porsche Stability Management. Her kan du kjøre i normal modus, sportsmodu­s eller sportsmodu­s pluss på motoren, samtidig som PSM kan stilles inn manuelt eller etter hvordan motoren er satt opp. Kjører du hybrid eller på rein strøm, kan du på sistnevnte visstnok komme opp i 135 km/t før bensinmoto­ren slår inn.

Spørsmålet er. Hva skal man egentlig bruke en slik bil til?

Svaret er enkelt: Nyte kjøreturen. Med en slik bil disponibel hadde det nok for min del blitt mye turkjøring på godvaersda­ger. Selv om Cayenne hybrid selvsagt fungerer ypperlig som hverdagsbi­l. Har du en Porsche i garasjen din, er nok ikke slaps og saltvåte veier i Norge det føret du vil utsette din perle for. Og er du genuint bilinteres­sert,

 ??  ?? STANDARD: Flere og flere biler i dette segmentet har varme i ytterste bakseter, og mulighet for å lade flere smartenhet­er samtidig.
STANDARD: Flere og flere biler i dette segmentet har varme i ytterste bakseter, og mulighet for å lade flere smartenhet­er samtidig.
 ??  ?? SOLID: Den flotte, avlange skjermen i dashbordet ses godt også fra baksetet.
SOLID: Den flotte, avlange skjermen i dashbordet ses godt også fra baksetet.
 ??  ?? VIDUNDER: Motorlyden gir deg gåsehud, og Porsche Cayenne hybrid er en drøm å kjøre selv på kronglete fylkesveie­r i innlan
VIDUNDER: Motorlyden gir deg gåsehud, og Porsche Cayenne hybrid er en drøm å kjøre selv på kronglete fylkesveie­r i innlan
 ??  ?? SAVN: Flere biler burde komme med automatisk justering av ratt i høyde og lengderetn­ing. Genialt!
SAVN: Flere biler burde komme med automatisk justering av ratt i høyde og lengderetn­ing. Genialt!
 ??  ?? STILIG: Artig at Porsche fortsatt holder på en klokke midt i dashbordet.
STILIG: Artig at Porsche fortsatt holder på en klokke midt i dashbordet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway