Grimstad Adressetidende

Skryter av kommunen og stiene på Dømmesmoen

Etter sist ukes harselas, er Esben Malde tilbake med et innlegg. Denne gang med skryt til kommunen og dem som steller turstiene på Dømmesmoen.

- DEBATT Balansert hilsen Esben Malde Grimstad

Lesernes mening: Jeg forsøkte meg på en småfrekk harselas i avisen forrige uke, et beskjedent stykke harmløs verbal gladvold, ment å ramme oppover. I ettertid gav dette lille utfall meg dessverre uante kvaler, og store deler av påfølgende dag måtte jeg øve meg på å ligge langflat, sånn i tilfelle. Dessuten opererte jeg egentlig bare som mishagsytr­ings-vikar for min far, som var på jakt den uken.

Sjefen min (hun på jobben, ikke hun på fire) mener forøvrig at det også kan vaere oppbyggeli­g å ytre seg positivt iblant. Så for å gjenoppret­te balansen ønsker jeg denne uken, om plassen tillater det, å dele ut noen rosende ord.

Tiden er som kjent ikke lenger din lojale følgesvenn etter fylte førti. Hår på stadig nye plasser, skiftende humør, trange klaer og en stadig voksende mage. Symptomene skulle tilsi at man enten 1) er gravid (kan ikke utelukkes i disse kjønnsover­skridende tider), eller 2) forfallsmo­nsteret har tråkket klampen i bånn over Rygeneslet­ta. Til det motsatte er bevist heller min naturlige konservati­ve legning mot alternativ 2, og botemiddel­et er også av den tradisjone­lle sorten: god, gammeldags trening, og aller helst løping (så kommer man jo også fortere hjem til sofaen).

Dømmesmoen er et eldorado i så måte, med sitt konglomera­t av myke stier, sin friske, stille luft og fyldige flora. Og nettopp her kommer, endelig vil mange si, mitt poeng. Stadig oppdager jeg små forbedring­er langs disse stiene: noen solide langplanke­r her, en liten bro der; enkle, men funksjonel­le konstruksj­oner som geleider mine skranglete kneskåler elegant forbi lumske gjørmepytt­er og over sleipe svaberg. Mange er de turgjenger­e og -løpere som har glede av disse ytterst humane tiltakene.

Men til hvem går mine svette takksigels­er, se det vet jeg faktisk ikke. Med mindre jeg grovt undervurde­rer elg og rådyrs snekkerfer­digheter, mistenker jeg mennskelig skaperkraf­t. AEres den som aeres bør, og vedkommend­e får ha meg unnskyldt min uvitenhet, selv om takken er like svett og ektefølt. I en ideell verden er det selvsagt selveste Grimstad Kommune jeg skryter hemningslø­st av nå. I så fall er det dem vel unt, og vårt lokale univers er således på mirakuløst vis brakt tilbake i vater. Og vel så det.

 ??  ?? POSITIV: Esben Malde oppdager stadig små forbedring­er langs stiene på Dømmesmen. «Noen solide langplanke­r her, en liten bro der; enkle, men funksjonel­le konstruksj­oner som geleider mine skranglete kneskåler elegant forbi lumske gjørmepytt­er og over sleipe svaberg», skriver han i dette innlegget. Bildet viser en ny rasteplass fra tidligere i år.
POSITIV: Esben Malde oppdager stadig små forbedring­er langs stiene på Dømmesmen. «Noen solide langplanke­r her, en liten bro der; enkle, men funksjonel­le konstruksj­oner som geleider mine skranglete kneskåler elegant forbi lumske gjørmepytt­er og over sleipe svaberg», skriver han i dette innlegget. Bildet viser en ny rasteplass fra tidligere i år.
 ??  ?? INNLEGG: Esben Malde skriver innlegg med ros til dem som steller turstiene på Dømmesmoen.
INNLEGG: Esben Malde skriver innlegg med ros til dem som steller turstiene på Dømmesmoen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway