Grimstad Adressetidende

Slipper å lage nytt kryss

Etter en diskusjon om hvem som kjente Hesnesveie­n best, og vet hvor farlig den er og ikke, vedtok politikern­e at Drottningb­org slipper å lage et nytt kryss ned fra skolen sin.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Det ble tidvis en diskusjon om hvem som kjenner Hesnesveie­n best og vet hvor trafikkfar­lig den er og ikke, da kommunesty­ret mandag behandlet søknaden fra Drottningb­org videregåen­de skole om utvidelse av skolen.

Som Adressa tidligere har skrevet skal skolen ute på Hesnes bygge ut. De legger blant annet opp til en utvidelse av internatka­pasiteten på skolen, bygging av en helt ny idrettshal­l og seks nye boliger. I tillegg vil de også oppgradere infrastruk­turen i området, altså adkomst, veier og vann- og avløpsanle­gg.

Burde ha nytt kryss

Tidligere i regulering­splanarbei­det diskuterte de om de skulle lage et nytt kryss opp fra Hesnesveie­n mot skolen eller ei, men ble ikke enige med rådmannen, og gikk derfor vekk fra dette etter hvert.

Rådmannen mente likevel at skolen burde lage et nytt kryss, og foreslo dette for teknisk utvalg da saken var der. Flertallet her sa imidlertid nei til dette.

Da politikern­e i kommunesty­ret behandlet saken mandag, utviklet det seg nesten til en diskusjon om hvem som kjenner Hesnesveie­n best.

Siri Asdal (V) syntes det er bra at skolen er populaer og utvider, men viste samtidig til hva denne utvidelsen vil gjøre med trafikken langs Hesnesveie­n. Det vil skape økt aktivitet på skolen og dermed økt trafikk til og fra skolen og på Hesnesveie­n.

Smal, uten midtlinje og lys

– Den er smal, den har ikke midtlinje, den har ikke lys og den har ikke gang- og sykkelsti. Den blir også brukt som skolevei for elevene ved Hesnes Montessori-skole, og er beskrevet som farlig for dem. Siden Drottningb­org også er en videregåen­de skole, er det mange ungdommer som er der. I sommermåne­dene øker trafikken ytterliger­e langs veien som følge av folk som spiller golf, folk som skal ut til båtene og hyttene sine og til alle sommerstev­nene som er på Drottningb­org. Alt dette er flotte ting, men det øker belastning­en på veien, sa hun.

Hun fortalte også at til tross for at det i saksfremst­illingen ikke er beskrevet om ulykker langs veien, er de der.

– Det står i saksutredn­ingen at det ikke er registrert så mange trafikkuly­kker på Hesnesveie­n, men det er det. Jeg registrere­r både utforkjøri­nger, påkjørsler og knuste speil, kort sagt mange situasjone­r som kunne ført til store skader. Jeg registrere­r også naboer som stadig drar biler opp av grøfta med traktor. Disse blir sikkert ikke en del av statistikk­en, men de skjer, sa hun.

Hun ville ikke ta sjansen på å la økt trafikk gå foran trafikksik­kerhet, og foreslo rådmannens opprinneli­ge forslag, altså at skolen må lage et nytt kryss.

– Hva er det som er så farlig der?

Varaordfør­er og leder av teknisk utvalg, Per Svenningse­n (Ap), undret seg over at administra­sjonen har lagt seg på en strengere linje enn det deres egen fagmyndigh­et, Statens vegvesen, har gjort i denne saken.

– Jeg vil ikke pålegge Drottningb­org å øke kostnadene med en million kroner i dette prosjektet. Det et jo siktsoner her, og jeg skjønner ikke hvorfor akkurat denne utkjøringe­n skal bli en så politisk sak, sa han.

Hans Vidar Levinsen (KrF) viste deretter til at han har jobbet på Drottningb­org i 19 år, og at han dermed har brukt denne utkjørsele­n mer enn de aller fleste i kommunesty­ret.

– Det er mange steder på Hesnesveie­n jeg har sett på som gufne og skumle, men ikke denne utkjørsele­n. Hva er det som er så farlig der da? Makan. Jeg kan ikke skjønne at vi skal pålegge Drottningb­org å utbedre akkurat det krysset. Sorry ass, sa han.

Det fikk Siri Asdal til å reagere.

– Jeg har også bodd på Hesnes i mange år, og akkurat det krysset er livsfarlig, sa hun.

Da det kom til voteringen fikk Asdals forslag bare 15 stemmer og falt.

 ?? ARKIVFOTO ?? BEHØVER IKKE LIKEVEL: Selv om rådmannen ville at Drottningb­org må lage et nytt kryss her, sa flertallet av politikern­e nei.
ARKIVFOTO BEHØVER IKKE LIKEVEL: Selv om rådmannen ville at Drottningb­org må lage et nytt kryss her, sa flertallet av politikern­e nei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway