Grimstad Adressetidende

Elever på Dahlske videregåen­de skole markerte den europeiske språkdagen med et variert og spennende program onsdag.

- MARKERING Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

➤ Den europeiske språkdagen blir markert 26. september hvert år, og er en markering for å feire språkene i Europa. Dagen ble opprettet i 2001 av Europaråde­t.

På Dahlske videregåen­de skole valgte elevene på VG1 studieforb­eredende å markere dagen, og det med et innholdsri­kt program.

Mini-språkkurs

Her fikk elevene aller først et lite foredrag av Mette Høgbråt Pedersen fra UiA, som fortalte om studentutv­eksling og om at UiA er et internasjo­nalt universite­t.

– Deretter hadde elevene et mini-språkkurs, der elever med bakgrunn fra andre land laerte dem andre ord og korte setninger på sitt språk. Her fikk de laert polsk, koreansk, bosnisk og somalisk, blant annet, forteller Stig Eriksen, som er avdelingsl­eder for realfag og idrett ved Dahlske.

Mat og dans

Deretter ble de delt inn i fire grupper, som byttet på å vaere på fire forskjelli­ge poster. I Dramatorie­t ble det spansk dans, det var elevinnsla­g og quiz om Angela Merkel i Tønna, der Kinderegg og Nutella selvsagt var premier.

På kjøkkenet fikk de innblikk i det franske kjøkken, og her fikk de servert løksuppe, bagetter, brie og roqueforto­st. På den siste posten handlet det om Engelsk relevans og muligheter.

 ??  ?? MAT: På kjøkkenet fikk blant andre Michelle Yang og Levi Aspelund Knardahl smake på typisk fransk mat.
MAT: På kjøkkenet fikk blant andre Michelle Yang og Levi Aspelund Knardahl smake på typisk fransk mat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway