Grimstad Adressetidende

Innfører nytt gebyr

-

➤ Organisasj­onen Virke kaller situasjone­n apokalypti­sk for handels naeringen. En undersøkel­se viser at nesten hver femte fysiske butikk i Aust-Agder er blitt borte fra 2008 til 2016. Vårt fylke er det i Norge som er hardest rammet av denne butikkdøde­n. Det er ingen grunn til å tro at naeringen har det noe enklere i Grimstad sammenlign­et med resten av fylket. Snarere tvert om.

➤ Utfordring­er med handel og butikkdrif­t i byen dukker regelmessi­g opp i den offentlige debatten og på den politiske dagsorden. Alle vet at det er krevende. Men det betyr mye for byen at man klarer å oppretthol­de et tilbud som gjør det attraktivt å gjøre innkjøp innenfor kommunegre­nsen.

➤ Anna Elise Svennevig, leder i Grimstad min By, uttaler til nettstedet E24 at det er en kjempekrev­ende øvelse. «Det handler både om å holde byen i live og tenke moderne, samtidig som man blir utfordret av netthandel­en, uttaler hun.

➤ Å reise til kjøpesente­r utenbys eller bestille på nett er et alternativ også for folk som bor i Grimstad, selvsagt. Målet må vaere at det lokale tilbudet blir så attraktivt at folk handler mer her i byen. I tillegg til å legge til rette i det tradisjone­lle sentrum, vil utbygging av Oddensente­ret, samt utvikling av storhandel i Grøm Naeringspa­rk og Bergemoen vaere nødvendige virkemidle­r.

 ??  ?? HANDEL: Nesten hver femte fysiske butikk er blitt borte her i fylket i perioden 2008–2016. Det merkes også i Grimstad.
HANDEL: Nesten hver femte fysiske butikk er blitt borte her i fylket i perioden 2008–2016. Det merkes også i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway