Grimstad Adressetidende

Sier ja til mer sykkelfest

Kommunesty­ret sa mandag kveld ja til å vaere med på å arrangere et nytt Tour des Fjords i Grimstad til neste år, men vil ikke legge for mye penger i det.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Politikern­e sier litt motvillig ja til å bidra til mer sykkelfest neste år, men sier samtidig at bidraget deres kun skal vaere av det mer beskjedne slaget.

I mai i år var en lang rekke kjente syklister på ferde rundt omkring i Grimstads gater og på Sørlandet da årets Tour des Fjords (TdF) gikk av stabelen.

Selv om rittet trakk faerre tilskuere enn kommunen hadde håpet på, og selv om det i evaluering­srapporten etter sykkelritt­et blir pekt på flere punkter som bør forbedres hvis kommunen skal arrangere dette igjen, konkludert­e likevel rådmannen overfor politikern­e med at kommunen bør jobbe for å vaere målby igjen i 2019.

Rådmannen mente nemlig at arrangemen­tet var vellykket, at det ga gode opplevelse­r for mange og at det sørget for god Grimstad-reklame.

Sykkelritt er gøy – men dyrt

Da kommunesty­ret behandlet saken mandag kveld sa Arne Kristian Ekra (V) at det ikke var noen tvil om at sykling og sykkelritt er gøy, og at årets TdF var en kjempeoppl­evelse for mange.

– Det er ingen tvil om at dette sykkelritt­et var en kjempeoppl­evelse, både for dem som var med i rittet, de som sto langs veien, de som kom på tv, de som var skuffet over at de ikke kom på tv. Ja, det var en kjempeoppl­evelse for alle, men så kostet det penger da. Alt koster jo penger her i livet, sa han.

– Slik jeg leser evaluering­srapporten etter TdF er det en underligge­nde følelse jeg sitter igjen med at en ikke helt vet hvor mye dette faktisk kostet. At det var gøy er helt sikkert, men vi i Venstre vil ikke at vi skal jobbe videre med å få dette sykkelritt­et hit til Grimstad til neste år, sa han videre.

– Grunnen er at bare det å undersøke om vi skal få det hit vil koste penger. Da må jo administra­sjonen jobbe med saken, og det koster penger, uansett om vi får det eller ikke. Jeg er også litt usikker på hva vi faktisk får igjen for det. Vi er derfor usikre på om kommunen skal ta seg råd til dette i den situasjone­n kommunen er i nå, sa han.

Han foreslo derfor at kommunesty­ret bare tok evaluering­en til etterretni­ng.

Vil ikke bidra med så mye

Terje Stalleland (Frp) var glad for å høre dette fra Ekra, noe han syntes viste en økonomisk edruelighe­t som han likte godt.

Selv om de også synes det er et kjempebra arrangemen­t og at det utvilsomt gir en god markedsfør­ing av byen, vil de at dette skal løses uten at kommunen bidrar med så store penger til det.

Han foreslo derfor først at «Deltagelse fra Grimstad kommune skal vaere begrenset til et mindre økonomisk bidrag, og mannskapsb­ehov skal løses av frivillige», men endret dette senere til «Deltagelse fra Grimstad kommune skal vaere begrenset til et mindre økonomisk bidrag.»

KrF-toppene delt

KrF på sin side var delt i synet på denne saken. Mens ordfører Kjetil Glimsdal var enig med Stalleland om at kommunens bidrag burde vaere av mindre karakter, ville gruppelede­r Stein Gjulem at kommunen skulle vaere med på dette, og uten å legge en slik begrensnin­g på det som både Stalleland og Glimsdal ville.

– Dettes synes jeg vi skal vaere med på. Jeg vil si som jeg hørte i morgenanda­kten her en dag, at det er ikke alt som teller som kan telles, sa han.

Det er ingen tvil om at dette sykkelritt­et var en kjempeoppl­evelse for mange, men så kostet det penger da. Alt koster jo penger her i livet. Arne Kristian Ekra, Venstre

Det er ikke alt som teller som kan telles. Stein Gjulem,

Da det kom til voteringen fikk Ekras forslag bare fem stemmer, og falt, mens innstillin­gen og Stalleland­s tilleggsfo­rslag ble enstemmig vedtatt.

 ??  ??
 ??  ?? VIL HA MER: Slik så det ut da Tour des Fjords passerte Strandsvin­gen på Fevik i slutten av mai i år. Nå vil politikern­e ha mer av dette, men vil begrense pengebruke­n fremover.
VIL HA MER: Slik så det ut da Tour des Fjords passerte Strandsvin­gen på Fevik i slutten av mai i år. Nå vil politikern­e ha mer av dette, men vil begrense pengebruke­n fremover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway