Grimstad Adressetidende

Klare i 2019 – tidligst

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) måtte beklage flere ganger, men sa at flomlyset på Levermyr ikke kommer opp før tidligst til sommeren neste år.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Dette skjedde da Beate Skretting (H) tok opp saken med flomlys på Levermyr og stilte spørsmål om dette til ordføreren i kommunesty­ret på mandag.

Hun viste blant annet til at teknisk utvalg hadde håpet å få denne saken opp på sitt møte i august i år, men det ble det ingen ting av. Siden ikke dette gikk, håpet derfor utvalget på at saken ville komme opp på deres møte i nå i september. Heller ikke dette ble det noe av.

Bekymring

– Det har blitt uttrykt bekymring for at dette har drøyd sånn ut. Vi vil nemlig ha en rask avklaring på denne saken nå. Saken har også vakt stort engasjemen­t hos naboene med klagerunde­r og relativt lang saksbehand­lingstid. Jeg lurer også på hvor den ligger i det kommunale systemet, sa hun blant annet.

– Flere politikere i teknisk utvalg er redde for at vi ikke får mastene på plass til seriestart i 2019, selv om det er viktig at de kommer på plass til da. Jerv var jo lovet at de skulle komme til dem senest august i år. Jeg lurer derfor på når denne saken kommer til politisk behandling? Og vil anlegget stå klart slik at ikke Jerv risikerer sanksjoner fordi anlegget ikke er ferdig innen fristen? spurte Skretting.

– Dette har tatt for lang tid

Ordfører Kjetil Glimsdal måtte i svaret sitt flere ganger innrømme at denne saken har tatt altfor lang tid.

– Vi skulle gjerne hatt dette på plass allerede, sa han, og innrømmet at han syntes det kunne vaere litt vanskelig å gå på kamp som ordfører og stå sammen med Jerv-supportern­e, sa han, før han la til:

– Dette har tatt for lang tid, men byggesak melder at de skal ha saken ferdig til neste møte i teknisk utvalg. Nå kan vi ikke ha flere utsettelse­r på dette, sa han.

Ordføreren kunne imidlertid ikke gi noe godt svar på årsaken til at denne saken har drøyd slik ut.

– Men det har gått for sent mellom ulike sektorer her på huset, sa han.

Han sa også at både Jerv og Norges Fotballfor­bund har vaert holdt oppdatert på situasjone­n.

– Det har også vaert sagt at det antakelig kommer en ny klage på vedtaket som kommer i oktober. Hvis ikke det klages, blir saken sendt over til fylkesmann­en. Etter det er uansett saken utenfor vår kontroll, sa han.

– Ikke før tidligst i 2019

– Det er uansett ikke mulig å få et nytt anlegg på plass i løpet av 2018, men det går greit for både Jerv og fotballfor­bundet. Det er mer realistisk at anlegget er på plass i løpet av sesongen 2019, og da tidligst sommeren 2019. Fotballfor­bundet viser forståelse for saken, og har sagt at den ikke får konsekvens­er for Jerv og deres bruk av Levermyr som bane i OBOS-ligaen. Sportslig sett er ingen ting i fare, men dette har tatt for lang tid. Nå må vi få dette på plass så fort som mulig, sa han.

Beate Skretting var glad for svaret og at saken rykker fremover i køen, men var fortsatt litt urolig for det hele.

 ?? ARKIVFOTO ?? TIDLIGST 2019: Flomlysene som er vedtatt på Levermyr er tidligst på plass sommeren 2019.
ARKIVFOTO TIDLIGST 2019: Flomlysene som er vedtatt på Levermyr er tidligst på plass sommeren 2019.
 ?? ARKIV ?? MØRKET: Det vil enda gå en stund før Jerv-spillerne kan trene og spille med ordentlig lys i den mørke årstiden.
ARKIV MØRKET: Det vil enda gå en stund før Jerv-spillerne kan trene og spille med ordentlig lys i den mørke årstiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway