Grimstad Adressetidende

Grimstadkv­inne omkom i trafikkuly­kke i Åmli

Det var en 71 år gammel kvinne fra Grimstad som omkom i trafikkuly­kken i Åmli mandag formiddag.

- TRAFIKK ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Jeg kan bekrefte at den omkomne syklisten kommer fra Grimstad.

Dette sier politiover­betjent og etterforsk­ningsleder ved Tvedestran­d og Vegårshei lensmannsk­ontorer, Morten Tobiassen, til Adressa tirsdag.

Trafikkuly­kken skjedde mandag formiddag like i naerheten av Åmli sentrum.

Ifølge Tobiassen kom kvinnen syklende fra fylkesvei 415 mot t-krysset der denne veien møter riksvei 41. Dette stedet ligger like utenfor Åmli sentrum. Lastebilen kom fra Dølemo på vei mot Åmli da syklisten og lastebilen traff hverandre i dette krysset.

Tobiassen vet foreløpig ikke hvor stor fart lastebilsj­åføren har holdt, men sier at det er fartsgrens­e 80 km/t på veien vedkommend­e kom fra.

– Kvinnen har kommet ut i krysset på riksveien, så påkjørsele­n har skjedd i veibanen på riksveien. Akkurat naermere om hva som har skjedd er ikke klarlagt ennå, så jeg kan ikke uttale meg noe mer om det på det nåvaerende tidspunkt, sier han.

Det var klokka 11.29 mandag formiddag at Agder politidist­rikt meldte på Twitter at det hadde vaert en trafikkuly­kke med syklist mot bil på riksvei 41 i Åmli. Ifølge Morten Tobiassen gikk det kort tid fra ulykken var meldt på Twitter til kvinnen var bekreftet omkommet av AMK.

Både politiets krimteknik­ere og ulykkesgru­ppa til Statens vegvesen var på plass mandag for å starte etterforsk­ningen og gjøre sine undersøkel­ser. Veien var stengt i noen timer etter ulykken.

Sjåføren av lastebilen ble avhørt mandag, men vedkommend­e fikk verken beslaglagt førerkorte­t sitt eller ble siktet etter ulykken.

– Vi tar ut siktelse og beslaglegg­er førerkort i de tilfeller hvor vi umiddelbar­t lett kan påvise skyld hos en av partene. Her vet vi foreløpig ikke helt sikkert hva som har skjedd, forklarer Morten Tobiassen.

 ?? FOTO: TORE KATERAAS/ AGDERPOSTE­N ?? ULYKKESSTE­DET: Det var i dette krysset utenfor Åmli sentrum at ulykken skjedde mandag.
FOTO: TORE KATERAAS/ AGDERPOSTE­N ULYKKESSTE­DET: Det var i dette krysset utenfor Åmli sentrum at ulykken skjedde mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway