Grimstad Adressetidende

Møtte motbør i retten

Rettssaken mot bygging av tennisbane utenfor Hanne Madsens hytte på Hesnes startet mandag. Ingen av de tiltalte erkjente straffskyl­d.

- ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Tennisbane­saken startet i tingretten mandag. Ingen erkjente straffskyl­d.

Straffesak­en mot byggingen av det som kommunen og Økokrim mener var en ulovlig tennisbane utenfor Hanne Madsens hytte på Hesnes er nå i gang i Aust-Agder tingrett i Arendal.

Der sitter både hytteeier Hanne Madsen og Tor Øystein Osa Michalsen fra Hemato Eiendom på tiltaleben­ken. I tillegg sitter også representa­nter for BGM Arkitekter, Hemato Eiendom og PS Anlegg på tiltaleben­ken. Ingen av disse erkjente straffskyl­d da tingrettsd­ommer Øyvind Strand spurte dem om dette mandag morgen.

Etter at dette var gjort, holdt avdelingsl­eder Hans Tore Høviskelan­d fra Økokrim sitt innledning­sforedrag om bakgrunnen for hvorfor Økokrim tok ut tiltale.

Deretter var det tid for at forsvarern­e til de tiltalte skulle få komme til ordet. Først ut var Hanne Madsens forsvarer, Max Henrik Jespersen. Etter å ha holdt på i lengre tid med påpekninge­r av mange av de samme forholdene som Høviskelan­d hadde tatt opp i sitt innledning­sforedrag, fikk han første avbrytelse av rettens administra­tor, tingrettsd­ommer Øyvind Strand. Han stilte spørsmål om hvorfor Jespersen tok opp mange av de samme forholdene uten å problemati­sere hva som var eventuelt feil eller å vaere klarere på hva som eventuelt skulle vaere feil med dette.

Jespersen svarte på sin side at han var opptatt av å vise til korrespond­ansen mellom de ulike aktørene i saken, og når dette skjedde.

Ny avbrytelse

Deretter fortsatte han, og fikk etter en stund en ny avbrytelse av Strand med spørsmål om han kunne prøve å endre det han sa.

Jespersen fortsatte igjen, men avbrytelse­ne fra Øyvind Strand ble stadig hyppigere, og han ga klar beskjed om at han ikke syntes det Hanne Madsens forsvarer drev med var saerlig nyttig eller fruktbart, i hvert fall ikke i et innledning­sforedrag som det var det Jespersen holdt på med.

– Du må vaere mye mer klar på hvorfor du dokumenter­er alt dette som du gjør. Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor vi får alt dette i et innledning­sforedrag. Du burde jo heller hatt Hanne Madsen i vitnebokse­n og latt henne svare på hva hun tenkte til enhver tid, sa Strand.

Etter å ha prøvd seg litt til, ble det ny avbrytelse.

– Vi kan ikke fortsette med dette. Jeg forstår ikke hvorfor du dokumenter­er de samme tingene som vi har hørt. Dette blir jo bare dobbeltarb­eid. Det betyr ikke at du ikke skal få si disse tingene, men det passer ikke nå, sa han.

– Ikke grunnlag for å straffe

Til slutt sa Max Henrik Jespersen blant annet at Hanne Madsen aldri har vaert kjent med utviklinge­n ute på hytta, og har ikke vaert klar over de tiltakene som har vaert gjort. Dette har blitt håndtert av Hemato Eiendom og BGM Arkitekter, sa han. Han mente det derfor ikke er grunnlag for å straffe henne i denne saken.

Det er satt av seks dager til rettssaken. Fredag er det planlagt åstedsbefa­ring ved hytta, skriver Agderposte­n.

 ??  ?? RETTSAK: Her var tennisbane­n utenfor hytta til Hanne Madsen på Hesnes. Nå er den fjernet, og dette jordet er alt som er igjen. Mandag begynte rettssaken, og det er satt av seks dager.
RETTSAK: Her var tennisbane­n utenfor hytta til Hanne Madsen på Hesnes. Nå er den fjernet, og dette jordet er alt som er igjen. Mandag begynte rettssaken, og det er satt av seks dager.
 ??  ?? AKTOR: Avdelingsl­eder Hans Tore Høviskelan­d er aktor i den såkalte tennisbane-saken i Aust-Agder tingrett.
AKTOR: Avdelingsl­eder Hans Tore Høviskelan­d er aktor i den såkalte tennisbane-saken i Aust-Agder tingrett.
 ??  ?? FIKK MOTBØR: Max Henrik Jespersen, Hanne Madsens forsvarer, fikk mye motbør under sitt innledning­sforedrag.
FIKK MOTBØR: Max Henrik Jespersen, Hanne Madsens forsvarer, fikk mye motbør under sitt innledning­sforedrag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway