Grimstad Adressetidende

Satser på kollektivt­erminal

Grimstad skal få kollektivt­erminal. Det ble klart da statsbudsj­ettet ble lagt fram mandag formiddag.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Grupperled­er for Høyre i fylkesting­et, torunn Ostad, gleder seg over at kollektivt­erminalen i Øygårdsdal­en har fått plass i statsbudsj­ettforslag­et.

Statsbudsj­ettet er lagt fram, og for pendlerne i Grimstad er den gledelige nyheten at det er satt av midler til ny kollektivt­erminal (kollektivk­nutepunkt) på E18 ved Øygardsdal­en. Det gleder Torunn Ostad, som er gruppelede­r for Aust-Agder Høyre.

– Jeg tror det er veldig viktig at vi får på plass denne nye kollektivt­erminalen. Alle fra Grimstad som pendler vet hvor vanskelig det har vaert å finne parkering i Øygårdsdal­en, om man ønsker å bruke kollektivt­ransport i stedet for bil. Når man ikke vet om man finner en parkerings­plass blir det så uforutsigb­art at man heller velger å ta bilen. Det er mange som pendler fra Grimstad til både Arendal, Lillesand og Kristiansa­nd, så dette er viktig å få på plass, sier hun.

Vil følge opp

Torunn Ostad håper det blir en snarlig oppstart av det hele, og sier at hun vil følge opp denne saken videre.

– Det som blir viktig for oss nå er å ta dette opp i Fylkesting­et så fort som mulig, og sette i gang med planleggin­gen. Jeg vet ikke hvordan eierforhol­dene er her, og hvor lang tid man må ha på planarbeid og slik, men politisk tror jeg det er vilje til å få ting til å skje relativt fort, sier hun.

Ostad mener det er viktig ikke bare for pendlernes del, men også for miljøets del at dette skjer relativt fort.

– Vi har et nokså ambisiøst klimamål i Agder, og da må slike ting som dette vaere på plass. For folk, og saerlig for oss godt voksne folk, er det viktig at det finnes enkle, og gode løsninger når man skal reise. Det må gå busser ofte nok, og de må gå raskt nok slik at de kan konkurrere med bil. Hvis ikke velger mange like greit bilen.

Nye E18 ikke noe problem

I statsbudsj­ettet står det ikke noe om hvor mye penger som er satt av til byggingen av denne terminalen, men ifølge Ostad er det satt av 48,6 millioner til dette tiltaket samt til videreføri­ng av et par andre trafikktil­tak i blant annet Vestfold og i Møre og Romsdal.

– Det står at Øygårdsdal­en skal prioritere­s, så en del av disse midlene vil vi få til dette, og det er svaert gledelig, sier hun.

Ostad mener at planarbeid­et bør komme fort i gang, og det er ikke avhengig av om hvordan nye E18 skal bli, siden veien på en eller annen måte må kobles på eksisteren­de E18, nettopp ved Øygårdsdal­en.

Mer til vei

I statsbudsj­ettet som ble lagt fram mandag er det satt av 348,4 millioner kroner for 2019 til veien mellom Grimstad og Kristiansa­nd. Dette er midler til den årlige kontraktfe­stede betalingen til OPS-selskapet som driver E18 Grimstad-Kristiansa­nd. Strekninge­n ble åpnet for trafikk i 2009. Kontrakten løper fram til 2034.

Det er også satt av midler til ferdigstil­le av utbedringe­n pav Grimstadpo­rten. ➤

 ??  ??
 ??  ?? GLEDELIG: Torunn Ostad syns det er svaert gledelig at det er satt av en del midler til bygging av ny kollektivt­erminal i Øygårdsdal­en.
GLEDELIG: Torunn Ostad syns det er svaert gledelig at det er satt av en del midler til bygging av ny kollektivt­erminal i Øygårdsdal­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway