Grimstad Adressetidende

– En pinlig majoritet av kvinner på åpning

Mandag åpnet Uke 41 Grimstad for alle, som skal rette søkelyset på mangfold, inkluderin­g og likestilli­ng.

- Oda Marie Storvold

Lesernes mening: Jeg kom over et Facebook-arrangemen­t der åpningen av mangfoldsu­ka skulle finne sted på Rådhuset klokken 10 mandag formiddag. Jeg trykka interesser­t og valgte å komme meg ut av hus gode 20 minutter i forveien for å sikre meg en plass. Så feil kan man ta. Selve åpningen var herlig, med sang fra Jappa skole, tale ved ordfører, rådmann og mobbeombud i Lillesand.

Men det som mangla var resten. Hvor var publikum? Vi var nok en gjeng på maksimalt 20 mennesker, der ca. alle sammen utenom meg selv var ansatte i kommunen eller hadde tilknytnin­g til frivilligh­etssentral­en. Det var også en pinlig majoritet av kvinner, noe som skurrer ettersom denne uka skal fremme likestilli­ng, mangfold og inkluderin­g.

Er resten av kommunesty­ret såpass oppdatert at de ikke følte at de trengte å laere noe nytt? Eller har de viktigere ting å gjøre enn å fremme det som visstnok skal vaere Grimstad Kommunes kjerneverd­ier?

Ildsjeler var de som tok opp de få stolene i rommet, der alle var veldig imøtekomme­nde og lidenskape­lige opptatt av hva denne uka skal bringe. Men det er faktisk ikke nok. Når vi som by blir represente­rt i andre arenaer, så er det ofte andre mennesker som fremmer våre interesser. Hvorfor kunne ikke disse i det minste gidde å møte opp for en time der vi snakker om byens fremtid for alle, så vi faktisk kunne fått inntrykk av at det var noen utenfor de som allerede jobber med inkluderin­g på daglig basis som brydde seg nok til å skape «et varmere samfunn» som vår ordfører så fint sa. Mange sjanser utover uka til å dukke opp og represente­re.

 ??  ?? INNLEGG: Oda Marie Storvold likte åpningen av mangfoldsu­ka, men lurer på hvor menn, kommunesty­remedlemme­r og andre enn kommunalt ansatte var. Bildet er fra åpningen i Grimstad Rådhus mandag.
INNLEGG: Oda Marie Storvold likte åpningen av mangfoldsu­ka, men lurer på hvor menn, kommunesty­remedlemme­r og andre enn kommunalt ansatte var. Bildet er fra åpningen i Grimstad Rådhus mandag.
 ??  ?? SKRIVER: Oda Marie Storvold skriver om sin reaksjon på åpningen av Uke 41 Grimstad for alle.
SKRIVER: Oda Marie Storvold skriver om sin reaksjon på åpningen av Uke 41 Grimstad for alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway