Grimstad Adressetidende

– En dråpe i et altfor stort hav

Stine Sofies Stiftelse er skuffet over statsbudsj­ettet som ble lagt fram mandag.

-

– Statsbudsj­ettet gir 67 millioner ekstra til arbeidet mot vold og overgrep i 2019. Det er bra med en økning, men det er en dråpe i et altfor stort hav, skriver Stine Sofies Stiftelse i en pressemeld­ing.

– Regjeringe­n følger ikke opp ambisjonen­e i opptrappin­gsplanen. Samfunnet svikter barna som utsettes for vold og seksuelle overgrep, skriver de videre.

– Når Barne- og familiemin­ister Linda Helleland i budsjettle­kkasjen i september kalte satsingen «historisk», er det et paradoks når vi vet hvor stor samfunnsut­fordring det er at barn utsettes for vold og overgrep, sier Ada Sofie Austegard, generalsek­retaer i Stine Sofies Stiftelse.

Opptrappin­gsplanen mot vold og overgrep ble vedtatt i forrige stortingsp­eriode. Nå forventer Stine Sofies Stiftelse at det snart følger penger med planen.

Regjeringe­n følger opp støtten til drift av Stine Sofie Senteret i Grimstad, og gir dem 31 millioner kroner. Men daglig leder Kristin Stokke ønsker seg én ekstra million for å bedre kunne følge opp barna i hjemkommun­en.

– Vi er glad Regjeringe­n foreslår å videreføre støtten til Stine Sofie Senteret. Vi kan drifte senteret med dette beløpet, men vi ber om én ekstra million for å bedre kunne følge opp barna og familiene når de kommer tilbake til hjemkommun­en, sier Stokke.

 ??  ?? SKUFFET: Ada Sofie Austegard (t.v.) er skuffet over at det ikke blir satt av mer penger til arbeidet mot vold og overgrep. Saerlig etter at Barne - og familiemin­ister Linda H. Helleland kalte satsingen på dette feltet historisk tidligere i høst. Her fra da ministeren gjestet Grimstad tidligere i år.
SKUFFET: Ada Sofie Austegard (t.v.) er skuffet over at det ikke blir satt av mer penger til arbeidet mot vold og overgrep. Saerlig etter at Barne - og familiemin­ister Linda H. Helleland kalte satsingen på dette feltet historisk tidligere i høst. Her fra da ministeren gjestet Grimstad tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway