Grimstad Adressetidende

Vil si ja tross naboprotes­ter

Fylkeskomm­unen og naboer advarer mot å øke byggehøyde­n i Bioddgaten 2-4, men rådmannen mener politikern­e bør legge til rette for fortetting og si ja.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Prosjektet, hvor Brygga losji AS ønsker å bygge ut Bioddgaten 2-4, har en lang historikk med behandling i flere runder over en årrekke. Den gjeldende planen for området ble vedtatt av kommunesty­ret i 2013, og legger opp til at det kan bygges maksimalt til kote 10,2. Dette førte imidlertid til at Brygga losji AS la byggeplane­ne på is.

I 2017 foreslo utbyggeren å sette i gang et arbeid for å endre den gjeldende regulering­en, og dette sa kommunesty­ret ja til. I februar i år vedtok teknisk utvalg å legge et planforsla­g på høring hvor den maksimale byggehøyde­n i gjeldende plan endres fra kote 10,2 til 11,6 meter, og hvor det også legges opp til en badestrand.

I høringsper­ioden kom det inn en rekke innspill fra naboer og ulike instanser, og flere av dem er kritiske til økningen i byggehøyde.

Frykter å bli bygget inne

Aust-Agder fylkeskomm­une mener det ikke er noe som tilsier at høyden bør endres, og naboer i Bioddgaten, Binabbgate­n og Voss’ gate frykter å miste utsikt og bli bygget inne dersom kotehøyden økes til 11,6. Kjell Løvland og Terje Naessén mener dessuten at en badestrand på stedet er en dårlig idé, blant annet på grunn av utløpsrør fra gatedrener­ing og gjestehavn­en like ved.

De tror også at utbygginge­n vil virke som en mur mellom Biodden og byen dersom den tillates som skissert i planforsla­get. Rådmannen mener på sin side at flere momenter taler for å tillate den økte høyden.

– En positiv tilråding begrunnes med at økt høyde på bebyggelse­n vil vaere i tråd med overordnet områderegu­lering, og økt utnyttelse er positivt for klimavennl­ig arealdispo­nering og fortetting i sentrum, og i tråd med kommunepla­nen, dette i samsvar med rådmannens vurdering i tidligere saker, skriver rådmannen i sin saksfremst­illing.

Teknisk utvalg behandler saken 16. oktober.

 ??  ?? STRAND: På denne illustrasj­onen av sivilarkit­ekt Paal Malde ser man Bioddgaten 2–4 ferdig utbygd med en strand der hvor fiskepiren lå i gamle dager.
STRAND: På denne illustrasj­onen av sivilarkit­ekt Paal Malde ser man Bioddgaten 2–4 ferdig utbygd med en strand der hvor fiskepiren lå i gamle dager.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway