Grimstad Adressetidende

Dansefolke­t flokket til Fevik

Fevik skole og Fevikhalle­n var i helgen samlingsst­ed for danseglade fra hele Norge og Danmark.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no ➤

For tredje året på rad fant nemlig den store dansefeste­n Oktoberroc­k, med kurs på dagtid og fest om kvelden, sted på Fevik.

Tidligere har det vaert arrangert flere andre steder i kommunen, men prosjektan­svarlig Pål Rasmussen er ikke i tvil om at Fevik skole er det beste stedet de har vaert.

Da Adressa var innom for å lodde stemningen lørdag ettermidda­g hadde dansefolke­t vaert i sving, bokstaveli­g talt, i timevis med kurs i ulike stilarter og vanskeligh­etsgrad.

Her var både folk fra naermiljøe­t, men også fra Bergen, Tromsø, Oslo og flere steder Danmark.

Med dans som livsstil

– Det er et kjempebra arrangemen­t. Masse flinke dansere og gode kurs, sier Silje Holm Sørensen.

Hun hadde reist til Grimstad fra Oslo for å danse denne helgen. Sammen med Stian Carstens Bendiksen, også han fra Oslo, fikk hun prøve seg på noen litt krevende teknikker på den flunkende nye parketten i Fevikhalle­n lørdag. Og de to er ikke i tvil om at det er vel verdt timene i bil for å komme til Oktoberroc­k.

– Absolutt. Dans er en livsstil, sier Bendiksen og smiler.

Inkluderen­de

Tore Saelen er regionsled­er for Kom og dans, og var i helgen opptatt med å instruere danserne i ulike teknikker. Han tror det sosiale noe av årsaken til at slike arrangemen­ter er populaere.

– Deltagelse er viktig. I dag er det mer og mer konkurrans­eorientert og «se på meg», men her er det sosialt. Det er en hobby hvor alle danser med alle, fra dem som er 13–14 til de som er 80, sier han.

Dansefest på kveldstid

Fredag kveld ble hallen omgjort til dansefestl­okale på kveldstid med livemusikk og høy stemning. Lørdag skjedde det samme. Da var det de lokale bandene Bryl og Arendal bluesband som spilte opp til dans.

 ??  ?? DANSEGLEDE: Det var mange smil å se på dansegulve­ne i Fevikhalle­n og på Fevik skole. Stian Carstens Bendiksen og Silje Holm Sørensen hadde kommet helt fra Oslo for å danse.
DANSEGLEDE: Det var mange smil å se på dansegulve­ne i Fevikhalle­n og på Fevik skole. Stian Carstens Bendiksen og Silje Holm Sørensen hadde kommet helt fra Oslo for å danse.
 ??  ?? SKRYTER: Prosjektan­svarlig for Oktoberroc­k Pål Rasmussen skryter av forholdene på Fevik skole og i Fevikhalle­n, hvor det er helt nytt gulv.
SKRYTER: Prosjektan­svarlig for Oktoberroc­k Pål Rasmussen skryter av forholdene på Fevik skole og i Fevikhalle­n, hvor det er helt nytt gulv.
 ??  ?? NEDLEGG: Et av kursene het «skumle nedleggstu­rer», men deltakerne virket ikke som om de syntes det var så skummelt.
NEDLEGG: Et av kursene het «skumle nedleggstu­rer», men deltakerne virket ikke som om de syntes det var så skummelt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway