Grimstad Adressetidende

Åpnet mangfoldsu­ke med sang

Over 100 barn fra Jappa skole sørget for at uka som skal handle om likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold fikk en start som traff spikeren på hodet.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

For i FN-sangen som barna sang, sang de både om mangfold, samhold og at vi sammen kan få til mye. De traff med andre ord spikeren på hodet, og det på en svaert rørende og flott måte.

– «Grimstad for alle», er uka der vi snakker om likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold, sier initiativt­akerne, som har drømt om og jobbet med denne uka siden i våres. Det er Linn Iren Engmyr Knutsen, Ahmad Hassan og Anita Aabel som har jobbet fram uka som vi nå har i vente.

Gjennom uke 41 vil det bli arrangert mange ulike arrangemen­ter rundt omkring i byen vår, der temaene altså er likestilli­ng, mangfold og inkluderin­g. Her blir det kunstutsti­llinger, forestilli­nger, seminarer, foredrag, idrett, barnas verdensdag og flerkultur­ell ettermidda­g for å nevne noe.

Det ufullkomne samfunnet

På åpningen på rådhuset mandag formiddag var det Anita Aabel som ønsket velkommen på vegne av arrangemen­tskomiteen. Etter det var det altså barna på Jappas tur til å entre «scenen», før ordfører Kjetil Glimsdal hadde noen ord å komme med.

– Likestilli­ng, inkluderin­g og mangfold. Det er ord vi trenger å minne hverandre om. Det er viktig tema, og jeg er veldig glad for at vi skal ha denne uka, sa han.

– Jeg vil i dag slå et slag for det ufullkomne samfunnet. Vi trenger et lokalmiljø der ikke alt og alle er perfekte. Det kan fort bli litt heseblesen­de, og mange får tanker om at det egentlig ikke er plass til dem i samfunnet, siden de ikke er perfekte. Jeg mener vi skal vaere glade for at vi har et ufullkomme­nt samfunn. Da er det nemlig plass til oss alle sammen, sa han videre, og minte alle på at denne uka ikke bare må bli en engangshen­delse.

– La disse verdiene få en spesiell oppmerksom­het, og la de prege tanker, holdninger, handlinger og prioriteri­nger i tiden fremover, sa han.

God plass

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim var også på plass på rådhuset.

– Jeg gleder meg til denne uka. Det var ikke vanskelig å bli inspirert og engasjert da Anita og Linn ba om et møte med meg og ordføreren, sa hun.

Mobbeombud­et fra Lillesand var også på plass, og fortalte litt om arbeidet som blir gjort der. Etterpå ble det kake og kaffe på de fremmøtte, som dessverre ikke var så mange. Rett over 20 personer var på plass.

Grimstad kommune og AustAgder fylkeskomm­une fikk for øvrig ros av Anita Aabel i arrangemen­tskomiteen for at de har vaert positive til prosjektet, og at de har hatt troen på uka som de alle håper kan bli en årlig hendelse.

 ??  ?? STORKOR: Barn fra 2. 4. og 6. trinn på Jappa skole var på plass og sang FN-sangen, og fikk virkelig ut budskapet om hva denne uken handler om.
STORKOR: Barn fra 2. 4. og 6. trinn på Jappa skole var på plass og sang FN-sangen, og fikk virkelig ut budskapet om hva denne uken handler om.
 ??  ?? BRA TILTAK: Ordfører Kjetil Glimsdal er glad for at Grimstad har fått denne uka, og hadde selvsagt noen ord å komme med på åpningen.
BRA TILTAK: Ordfører Kjetil Glimsdal er glad for at Grimstad har fått denne uka, og hadde selvsagt noen ord å komme med på åpningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway