Grimstad Adressetidende

Bare ett lag har scoret faerre mål enn Jerv i årets 1. divisjon. Søndag ble det målløst hjemme mot Levanger. Klarte ikke å score mot bunnlaget

- FOTBALL Martin Haugen martin.haugen@gat.no

➤ Første omgang mot 1. divisjons jumbolag søndag ettermidda­g ble et eneste stort gjesp, og hjemmelage­t skapte ikke en skikkelig målsjanse de første 45 minuttene.

Ulrik Berglann var tilbake i startoppst­illingen og hadde noen av sine sedvanlige raid på venstrekan­ten, men innleggene endte ikke i sjanser.

På den andre kanten var Daniel Aase tilbake etter hjerneryst­else, men heller ikke han klarte å trylle frem store muligheter.

Bortelaget var derimot farlig frempå ved et par anledninge­r, og kunne faktisk ha tatt ledelsen.

Det sier litt om Jervs offensive spill før hvilen at et av skuddene fra de gule og blå utgjorde en større trussel mot vaffelstek­erne bak svingen, enn mot Levangers mål...

Misbrukte sjanse

I andre omgang tok Jerv mer over, men slet fortsatt med å skape stort.

Martin Hoel Andersen var naer scoring etter 56 minutter, men klarte ikke å få ballen i mål fra fem meter.

Litt mer trøkk foran bortelaget­s mål ble det da Aram Khalili ble satt inn og midtstoppe­r Glenn Andersen flyttet opp som spiss, men de store målsjansen­e uteble.

På overtid gikk også keeper Øystein Øvretveit opp på en en corner, men bortelaget avverget, og dommeren blåste av det som må vaere en av sesongens minst minneverdi­ge kamper på Levermyr.

Dermed endte det 0-0 mot laget som ikke har vunnet en seriekamp siden 27. mai, og det etter å ha skapt lite og ingenting i store deler av kampen.

Frustrert kaptein

– Hva er det som butter, kaptein Glenn Andersen?

– Problemet er at vi ikke scorer mål. Vi har sluppet inn 33 og scoret 28 i år. 33 innsluppet er blant topp fire, men 28 scoret er nedrykk. Det er bare Florø som har scoret faerre mål enn oss. Det sier seg selv at det er der skoen trykker denne sesongen. Det er bare noe vi må jobbe videre med.

– Hva tror du det skyldes? Går det på marginer eller form?

– Nei, det går ikke på marginer, form eller noe som helst, det går rett og slett på at vi ikke har vaert dyktige nok foran deres kasse. Det er hele lagets skyld at vi ikke scorer, sier Andersen, som ikke mener det er en bra løsning på problemet å bruke ham selv som spiss.

– Det er ikke en permanent løsning eller en god løsning, og ikke noe vi ønsker i det hele tatt, men vi tok en sjanse og flyttet meg frem for å få litt mer hodestyrke og forhåpentl­igvis få en scoring, men det ble ikke slik i dag.

Andreas Hagen måtte kaste inn håndkleet etter en skade i første omgang, men søndag kveld sa Jerv-trener Arne Sandstø til Adressa at det er for tidlig å si noe om omfanget av skaden. ➤

??  ?? KEEPER I DUELL: Jervs sisteskans­e Øystein Øvretveit ble sendt i angrep da hjemmelage­t fikk corner på overtid, men heller ikke det hjalp.