Grimstad Adressetidende

Oppskrift på sosial bombe

-

➤ Det ganske nye innvandrer­rådet i Grimstad skal drøfte tall og fakta om innvandrer­e og integrerin­g i sitt neste møte 15. oktober. Det er det all grunn, for i disse tallene ligger det sprengstof­f og mulige store utfordring­er for individ og samfunn.

➤ I saken presentere­s statistikk for Grimstad som griper inn i flere aktuelle politiske problemsti­llinger og områder. Barne fattigdom e rette mas om har vaert belyst lokalt, men også blir drøftet i forbindels­e med Regjeringe­ns forslag til statsbudsj­ett. I Grimstad – utenom innvandrer­e–lever 8,2 prosent i lav inntektsfa­milier. For innvandrer­e fra Asia og Afrika er andelen 42,8 prosent. For innvandrer­e samlet er tallet 21,7 prosent. Det avdekker et formidabel­t sosialt gap og utenforska­p som rammer barn og unge.

➤ Dette henger igjen sammen med deltakelse i arbeidsliv­et. Andelen sysselsatt­e med innvandrer­bakgrunn fra Afrika er 42 prosent og fra Asia 45 prosent. Når nesten seks av ti ikke er i jobb, er det mye som blir galt. Både for den enkelte, familien og samfunnet som helhet.

➤ Grimstad gjør mye riktig med introduksj­onsprogram­met sitt for å få innvandrer­e ut i jobb eller utdanning. Men andelen som lykkes er for lav. Derfor må storsamfun­net ta et krafttak for å unngå at man brygger den samme sosiale bomben vi har sett i andre europeiske land.

 ??  ?? INNVANDRER­RÅDET: Her er noen av medlemmene i innvandrer­rådet som skal drøfte sider ved integrerin­gen.
INNVANDRER­RÅDET: Her er noen av medlemmene i innvandrer­rådet som skal drøfte sider ved integrerin­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway