Grimstad Adressetidende

Ny spillerutv­ikler i Imås

Imås har engasjert en ny spillerutv­ikler. Geir Arne Gundersen skal utvikle spillere i Landvik-klubben, men vil også bidra til å utvikle klubbens trenere.

- IMÅS Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Øystein Bjerkestra­nd valgte å trekke seg som spillerutv­ikler i Imås, etter et halvt år i jobben, på grunn av at det ble for mye jobbing på kveldstid, og for lite tid sammen med familien. Nå har klubben fått ny spillerutv­ikler på plass, men vedkommend­e vil få en helt annen rolle i klubben, enn det tidligere spillerutv­ikler hadde.

– Vi har nå engasjert Geir Arne Gundersen som spillerog trenerutvi­kler. Han vil få en helt annen rolle enn Øystein hadde, da dette er en 20 prosentsti­lling, og ikke en 100 prosentsti­lling. Han vil ikke ha noe administra­tivt ansvar, han skal kun vaere spillerutv­ikler, og trenerutvi­kler, sier Oddbjørn Ås, som er sportslig leder i Imås.

Påfyll til trenerne

Geir Arne Gundersen har vaert fotballtre­ner på et eller annet nivå helt siden han var 15 år, og har den siste tiden hatt treneransv­ar sammen med to andre for et G13-lag i Randesund. Han har i løpet av årene trent både aldersbest­emte lag, og også Alag. De siste årene har han også hatt et engasjemen­t i kretsen, hvor han har vaert veileder for barne- og ungdomstre­nere, samt også hatt grasrottre­nerkurs, som er det første steget på trenerstig­en til NFF. Dette er noe han også skal gjøre i Imås.

– Klubben ønsker å bruke ressurser på å utvikle trenerne våre, og øke kompetanse­n hos dem som er trenere hos oss i dag, som gjør en veldig god jobb. Det er mange foreldre som er trenere i klubben vår, og vi ønsker å gi de et påfyll. Mange har engasjemen­tet for å vaere trenere, men ofte skorter det litt på kompetanse­n. Vi tror at med å få en mann som Geir Arne inn her, så vil vi kunne øke kompetanse­n, og det vil gi en enda bedre hverdag både for spillere og for trenerne våre, sier Ås.

– Vi har fasilitete­ne i orden her på Landvik, og nå er tiden inne for å gjøre en satsing på trenerkomp­etanse og spillerutv­ikling, legger han til.

Gundersen skal følge opp trenerne i klubben, men han skal i like stor grad vaere der for spillerne, og også hjelpe til med hospiterin­g når det er aktuelt.

– Han vil hjelpe til der det er behov, og vaere samlingspu­nktet for spillere, trenere og støtteappa­rat, sier Ås.

Nyttig

Geir Arne Gundersen er gift, har tre barn, bor i Kristiansa­nd og jobber til vanlig med salg i Moelven Modus. Han gleder seg veldig til å starte i engasjemen­tet i Imås, som begynner 1. november.

– Det blir veldig spennende. Imås virker som en veldig spennende klubb, en klubb som virkelig ønsker å få til noe for bredden. Det er jo den som er størst, så det er utrolig viktig at disse spillerne har et godt tilbud. Det virker det som Imås virkelig ønsker å gi dem, sier han.

Gundersen har UEFA B-lisens av utdannelse.

– Hva har dere i Imås laert av å ha en spillerutv­ikler i et halvt år?

– Det har vaert veldig nyttig for klubben. Vi har en hektisk hverdag, og det å ha noen som kan vaere med og legge til rette, det er utrolig hjelpsomt for resten av klubben som jobber dugnad, sier Ås.

Han forteller at klubben stadig vokser, og saerlig på jentesiden har de fått mange flere spillere de siste årene. I dag har fotballgru­ppa cirka 250 aktive spillere.

 ??  ?? FORNØYDE KARER: Leder i sportslig utvalg i Imås, Oddbjørn Ås og ny spillerutv­ikler i Imås, Geir Arne Gundersen, er begge fornøyd med avtalen, og de gleder seg til tiden fremover.
FORNØYDE KARER: Leder i sportslig utvalg i Imås, Oddbjørn Ås og ny spillerutv­ikler i Imås, Geir Arne Gundersen, er begge fornøyd med avtalen, og de gleder seg til tiden fremover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway