Grimstad Adressetidende

Knallstart for Pernille Lunde

Pernille Lunde fra Arendal og Grimstad Rideklubb og hennes rutinerte 24 år gamle Loch Corrib red stilsikker­t inn til seier i Agria Dyreforsik­ring Cup ponni kategori II under torsdagens Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena.

- SPRANGRIDN­ING red@gat.no

Duoen toppet resultatli­sten med knallgode 82,74 poeng, får Adressa opplyst i en pressemeld­ing.

Pernille og Kåre, som er Loch Corribs navn til daglig, møtte velflidde og klare til start som første ekvipasje ut i 1-meterklass­en. Pernille, som er kjent for å ha en hang til raske runder, var fokusert på oppgaven sin.

– Det var bare å tenke mest på meg selv og prøve å ri som jeg gjør på trening. Holde Kåre rett, så jeg kom meg over, sa Pernille.

Hun gir rutinerte Kåre aeren for knallstart­en på årets deltakelse i Kingsland Oslo Horse Show.

– Jeg hadde ikke klart å ri så fint på noen andre. Jeg vet bare at han aldri stopper, så jeg føler meg så helt trygg på det, uansett om han hopper litt stort eller noe skjer, så er han fjellstø å sitte på.

Pernille har en pen rad med gode resultater fra før med Kåre, og de resultaten­e inkluderer ofte svaert raske rundetider.

– Ja, jeg rir sjelden sakte, selv om det er feil og stil også. Jeg liker de omhoppings­svingene, innrømmet vinneren, som er blant de rytterne som er presentert i stevnets nettmagasi­n. Der har hun like greit oppgitt «Born to win» som motto. Vinne er absolutt noe Pernille har sansen for, men det var faktisk hennes mor, Lene Merethe Knutsvik, som mente at dette var det naturlige mottoet for Pernille.

– Vi snakket om det på vei hjem fra en trening, og ja, så ble det det. Og det er klart at det har jeg tenkt å fortsette med her denne helgen, sier hun selv.

Kingsland Oslo Horse Show er det største og viktigste sprangstev­net i Norge. Her møter de yngste i sporten verdenseli­ten. De siste er i Oslo for å ri første runde av verdenscup­en i sprangridn­ing som åpner på søndag.

 ?? FOTO: MATHILDE KVERNLAND ?? TIL TOPPS: Pernille Lunde og hennes rutinerte hest Loch Corrib (Kåre) vant i Oslo.
FOTO: MATHILDE KVERNLAND TIL TOPPS: Pernille Lunde og hennes rutinerte hest Loch Corrib (Kåre) vant i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway