Grimstad Adressetidende

Pangstart på sesongen for Express Eagles

Basketlage­t til Express, som nå heter Express Eagles, fikk en pangstart på sesongen, da de slo Pirates 2 med over 30 mål denne uka.

- BASKETBALL Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Kampen ble spilt i Idda Arena i Kristiansa­nd mandag kveld.

– Vi møtte juniorlage­t til Pirates, så det skulle egentlig bare mangle om vi ikke vant denne kampen. Men man kan ikke ta seieren på forskudd, den skal faktisk spilles, sier Nick Savaris, som er trener for Express’ basketherr­er.

Selvtillit

Han forteller at laget slet litt innledning­svis i kampen, men at det tok seg opp. Til slutt vant de 67–34.

– Det var årets første kamp, så da er det alltid litt ekstra nerver ute og går. Det er mye psykologi i basketball også, så jeg tror kanskje at det vi slet med i fjor, om å vaere til stede i 40 av 40 minutter, også i år kan bli en utfordring, sier han.

I fjor slo Express Pirates 1, som har vaert det desidert beste laget på Sørlandet de siste årene, i første sluttspill­kamp. Det mener han sitter i guttene enda.

– Jeg syns jeg ser mer selvtillit hos spillerne mine i år, og det tror jeg kan komme godt med, sier han.

Utskiftnin­ger

Men Savaris har ikke beholdt hele laget fra i fjor, han har faktisk mistet flere sentrale spillere. Mange har reist bort for å studere, mens noen er ute med skader. Som Adressa skrev om tidligere i høst, mister trolig en av de mest sentrale spillerne på laget, Andreas Hauland Naess, hele sesongen, på grunn av en dramatisk hendelse på byen i Kristiansa­nd, der han ble slått ned. Han måtte operere foten, og selv om det ifølge Savaris går rette veien for han, vil han nok miste det meste av sesongen.

– Han skal ikke spille noe før legen sier at han kan gjøre det. Helsa hans kommer først, sier Savaris bestemt.

Han forteller at selv om laget har mistet en del spillere, så har de fremdeles en 12–13 spillere til rådighet.

– Vi har en god gjeng her, med blant annet fire nye spillere. Men det er klart at når det har vaert en del utskiftnin­ger, så er det litt utfordring­er også. Spillerne må få tid på seg til å finne kjemien, for det tar tid å sette et nytt lag, sier han.

Nye spillere på laget er blant annet to utveksling­sstudenter, som kommer fra Tyskland og Frankrike. I kampen mot Pirates 2 var det nykommeren Lars Husebye som sørget for flest poeng. Han sto oppført med hele 26 poeng.

Sluttspill

Express-laget er godt i gang med treningene, og spiller sin neste kamp 28. oktober. Da venter KSI på Spicheren i Kristiansa­nd.

– Jeg tror det her kommer til å bli en veldig spennende sesong. Målet vårt er å sikre andreplass­en, og spille finale i sluttspill­et, sier Express-trener Nick Savaris.

Mens herrelaget har bra med spillere, trenger damelaget sårt flere.

– Vi sliter med å ha nok spillere på damelaget, og skulle derfor gjerne hatt med flere. Vi oppfordrer saerlig studenter til å bli med, sier han.

Damelaget trener sammen hver onsdag. ➤

 ?? ARKIVFOTO ?? STORSEIER: Express Eagles vant greit sin første kamp for sesongen, da de slo Pirates 2 hele 67–34 denne uka. Dette bildet er fra da lagene møttes i Holvikahal­len i fjor.
ARKIVFOTO STORSEIER: Express Eagles vant greit sin første kamp for sesongen, da de slo Pirates 2 hele 67–34 denne uka. Dette bildet er fra da lagene møttes i Holvikahal­len i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway