Grimstad Adressetidende

Trenger flere bøssebaere­re

TV-aksjonen søndag 21. oktober er til inntekt for Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og inkluderen­de samfunn. Nå håper den lokale komiteen at mange melder seg som bøssebaere­re.

- TV-AKSJONEN ➤ Marie Rosenborg Wadahl gavikar2@gat.no

Norge er et samfunn der forskjelle­ne øker. Forskjelle­r som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor. Det er mange måter å vaere utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å vaere utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpers­oner, men gir ringvirkni­nger for hele befolkning­en.

Kan endre liv

Med TV-aksjonen NRK 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer, står det på Kirkens Bymisjon sin nettside.

Håper flere melder seg

Leder for den årlige TV-aksjonen, Per Svenningse­n, sier det er mange som gjerne stiller opp, men at de trenger mange fler. – Selv om vi i innsamling­skomiteen har vaert i kontakt med foreninger som mer enn gjerne stiller opp på denne dugnaden, er behovet for bøssebaere­re fortsatt stort. Grimstad er en stor kommune og det er naermere 200 roder som skal dekkes, opplyser Svenningse­n. Han forteller at man til innsamling­en også trenger sjåfører.

Bli med å gjør en forskjell

I tillegg til en hel del enkeltpers­oner, er det flere grupper som går med bøssene.

Det er mange som er med på Dugnaden. Speideren, Ten Sing, konfirmant­ene og mange politikere stiller opp under årets innsamling­saksjon. Svenningse­n forteller at Bibelskole­n stiller med folk i år også.

– Det er mange som er med hvert år og vi har stor tro på at vi får hjelp av mange flere bøssebaere­re enn de som har meldt seg til nå. Vi er takknemlig for alle sammen. Bøssebaere­ne gjør en svaert viktig jobb og uten dem hadde det ikke vaert mulig å gjennomfør­e aksjonen, understrek­er lederen for aksjonen.

 ??  ?? AKSJON: Komiteen for årets TV-aksjon håper at de får hjelp av flere bøssebaere­re. Her ser vi Knut Mørland, Betty Gusdal, Gyro Haglund, Anne Mo Grimdalen, Rita Wold og Per Svenningse­n.
AKSJON: Komiteen for årets TV-aksjon håper at de får hjelp av flere bøssebaere­re. Her ser vi Knut Mørland, Betty Gusdal, Gyro Haglund, Anne Mo Grimdalen, Rita Wold og Per Svenningse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway