Grimstad Adressetidende

– Setter stor pris på støtten

De ansatte ved Øygardens Institutt jobber hardt for få inn penger til drift og aktivitete­r. Nå takker de Grimstads befolkning for god støtte.

- ØYGARDENS INSTITUTT Marie Rosenborg Wadahl gavikar2@gat.no

Øygardens Institutt er en frivillig organisasj­on som driver et aktivitets­hus på Morholt for hjemmeboen­de med demens eller kognitiv svikt. Aktivitets­huset har blitt drevet i over tre år og har fire ansatte, i tillegg jobber det over 30 frivillige i den frivillige organisasj­onen. I alt er det 17 personer med kognitiv svikt eller demens som besøker Øygardens Institutt.

Jobber hardt

– For å klare å drifte aktivitets­huset har vi startet opp Institutte­ts bruktbutik­k. Både de som jobber i Institutte­ts bruktbutik­k og ved Aktivitets­huset på Morholt jobber hardt for å få inn nok penger til drift og gode aktivitete­r, forteller Stine Kocian ved Øygardens Institutt.

God støtte

Kocian sier organisasj­onen har fått god støtte fra lokalbefol­kningen.

– I år har vi arrangert en konsert på tunet, to loppemarke­d og en minnemarsj i området rundt Aktivitets­huset på Morholt. Vi selger også lodd til vårt årlige julelotter­i. I november skal vi dessuten ha en førjulskon­sert med lotteri sammen med våre gode venner på de tre dagsentren­e i Grimstad. Dette gleder vi oss til alle sammen. Vi har fått utrolig god støtte av Grimstads befolkning. Det er alltid bra oppmøte på loppemarke­dene våre og folk er flinke til å levere ting og handle i bruktbutik­ken.

En hyggelig overraskel­se

Torsdag forrige uke fikk organisasj­onene reker til 20 personer i gave fra naboer på Morholt og fiskernes Salgslag.

– Vi ble så utrolig glade og takknemlig­e for måltidet. Denne gaven varmet veldig og inspirerte oss til å stå på videre. Det ble en koselig rekefest på Morholt. Vi vil takke alle i Grimstad som støtter opp om Øygardens Institutt. Vi jobber videre for lokal demensomso­rg, avslutter Stine Kocian.

 ??  ?? MANGE: Øygardens Institutt takker alle som støtter opp om organisasj­onen. Det er alltid bra oppmøte på loppemarke­dene våre, sier Stine Kocain.
MANGE: Øygardens Institutt takker alle som støtter opp om organisasj­onen. Det er alltid bra oppmøte på loppemarke­dene våre, sier Stine Kocain.
 ??  ?? LOPPEMARKE­D: Lisbeth og John Arthur Løyning koste seg på Loppemarke­d. John Arthur er en av grunnlegge­rne av Øygardens Institutt.
LOPPEMARKE­D: Lisbeth og John Arthur Løyning koste seg på Loppemarke­d. John Arthur er en av grunnlegge­rne av Øygardens Institutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway