Grimstad Adressetidende

Gimse spiller og forteller om Schubert

Pianisten Håvard Gimse er en kjaer kjenning for Musikkens Venner.

- KONSERT Musikkens Venner Grimstad styret ved Jan Olsen

Innsendt bidrag: Musikkens Venner inviterer til konsert i Grimstad rådhus onsdag 17.oktober.

Denne gangen er vi så heldige å få besøk av en gammel kjenning, nemlig pianisten Håvard Gimse. Han har, som de fleste vil huske med glede, gjestet oss flere ganger tidligere. Nå kommer han med et program om og av Franz Schubert. Håvard Gimse har etablert seg som en av Norges fremste musikere. Han er ettertrakt­et både som solist og som kammermusi­ker, med et bredt og allsidig repertoar.

Han har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjet­unge konsertsce­ner.

Som kammermusi­ker gjester han jevnlig Wigmore Hall, hvor han spiller flere konserter innevaeren­de år. Listen over andre konsertsce­ner inkluderer Carnegie Hall (New York), Palais des Beaux Arts (Brüssel), og Concertgeb­ouw (Amsterdam). Han er en svaert ettertrakt­et festivalmu­siker både for sine solopresta­sjoner og sine kammermusi­kalske evner, og han er jevnlig gjest ved de norske musikkfest­ivalene, så som Festspille­ne i Bergen og kammermusi­kkfestival­ene i Trondheim, Risør, Stavanger og Oslo.

Håvard Gimse er professor ved Norges Musikkhøys­kole

Franz Schubert regnes som et av de største navn i musikkhist­orien, men ble først riktig anerkjent etter sin død. Schubert var en melodiens mester og bidro avgjørende til utviklinge­n av den romantiske lied, ved siden av betydelige instrument­alverker som symfonier og kammermusi­kk.

I denne konserten fokuserer Gimse på Franz Schubert og noen av hans mest kjente klaverstyk­ker, flettet sammen med anekdoter om Schuberts eventyrlig­e og alt for korte liv. Ikke minst får vi høre hans berømte Sonate i B-dur, som han skrev helt mot slutten av sitt liv.

 ??  ?? KOMMER: Pianisten Håvard Gimse kommer til Grimstad rådhus for å spille Franz Schubert.
KOMMER: Pianisten Håvard Gimse kommer til Grimstad rådhus for å spille Franz Schubert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway