Grimstad Adressetidende

Nå får vi kvinnelig ordfører

Grimstads første frivilligb­ørs ble arrangert på Dahlske torsdag kveld.

- FRIVILLIGB­ØRS

I løpet av høsten skal Thea Røed vaere ordfører for en dag, sammen med Kjetil Glimsdal. Det ble klart da de inngikk en avtale på frivilligb­ørsen torsdag.

Som en del av uka Grimstad for alle, ble det torsdag kveld arrangert frivilligb­ørs på Dahlske, der enkeltpers­oner, ledere fra naeringsli­vet, ledere fra offentlige virksomhet­er, organisasj­oner, lag og foreninger var samlet for å inngå avtaler med hverandre, der tjenester, og ikke penger var valuta.

I underkant av 40 aktører var på plass, og avtaler ble underskrev­et i fleng. Da gongongen gikk etter halvannen time, var hele 95 avtaler inngått og signert. – Jeg hadde kanskje håpet at vi kunne få til 50 avtaler eller noe, men at det nesten skulle bli det dobbelte er over all forventnin­g. Jeg sitter her og leser igjennom avtalene nå, og jeg får nesten tårer i øynene. Det er så mye artig og flott som folk har avtalt seg imellom. Jeg er veldig glad vi hadde satt av halvannen time til dette her, sier Kristin Sigmond, som er leder i Grimstad Frivillig sentral, og som har vaert Frivilligb­ørs-general.

Full uttelling

En av de første avtalene som ble inngått var en avtale mellom Kulturskol­en og Feviktun. Her ble de enige om at Kulturskol­en får lov til å stille ut bilder, Feviktun stiller med vegger. En vinn-vinn-situasjon for begge parter med andre ord.

En av de andre avtalene som ble gjort nokså tidlig på kvelden, var avtalen mellom Thea Røed og ordfører Kjetil Glimsdal. Førstnevnt­e skal vaere med ordføreren et par timer denne høsten, for å få innblikk i hvordan det er å vaere ordfører. Også en student, skal få prøve seg i rollen som ordfører, og det for en hel dag.

Det var mange spontane avtaler som ble gjort på Dahlske torsdag ettermidda­g, men noen hadde også sett seg ut noen de var helt sikre på at de ville samarbeide med. Mental helse og Sammen-senteret hadde nemlig hverandre i kikkerten allerede før børsen startet, og en samarbeids­avtale ble derfor selvsagt inngått.

– Det er så mange gardiner som er dratt for rundt omkring, og vi trenger Mental helse for å

Det er ti jenter som skal ut og prestere for Norges seniordame­lag i EM i Portugal i neste uke, og fem av disse jentene har alle vokst opp med turn i Grimstad.

Tara Sperre, Kristine Aarrestad og Mathilde Sørvåg konkurrere­r nå for andre klubber, men de har alle bakgrunn fra GTIF. De to siste jentene på landslaget fra Grimstad, Julie Braadland og Kristine Naro, konkurrere­r fremdeles for GTIF, og som om ikke det er nok, assisteren­de landslagst­rener for damelaget, Stefano Petersen, er til vanlig trener i nettopp GTIF.

– Det er selvsagt ekstra gøy at vi er så mange jenter fra distriktet på laget, og av de 12 som reiser ned er faktisk seks av oss fra Sørlandet, og alle har fått plass på laget som skal konkurrere, og det er selvsagt litt stas, sier Kristine Naro. Hun syns også det er en trygghet i ha med egen trener til Portugal.

– Det er veldig godt at Stefano er med, og da Julie og jeg var i EM for to år siden var han som er trener for landslaget nå trener for juniorlage­t der vi var med. Vi kjenner derfor trenerstil­en deres veldig godt, og det er i grunnen veldig greit, sier hun.

Har kontroll

Adressa tar en prat med henne bare dager før hun setter kursen mot EM som er i Portugal.

Fredag morgen reiste hun og de andre jentene til Oslo, hvor de i helgen skal ha en samling for å gjøre de siste forberedel­sene og gjøre siste finpussen før mesterskap­et.

– Jeg kjenner jeg er veldig spent, men jeg gleder meg til å komme meg av gårde nå, sier hun.

Helt siden i vinter har hun visst at hun er en av 12 jenter som skal til EM. De hadde mange uttakssaml­inger i forkant, der 60 jenter var med. Så ble til slutt 12 av dem tatt ut for å vaere Norges utøvere i dameklasse­n. To av jentene må vaere reserver, men siden i sommer har Kristine visst at hun er en av de ti som skal konkurrere.

– Laget ble tatt ut nokså tidlig, men man må jo hele tiden prestere, ellers vil man jo miste plassen. Nå føler jeg at jeg har kontroll på det jeg skal ha kontroll på, sier hun.

I TeamGym skal det konkurrere­s i frittståen­de, trampett og tumbling.

– Frittståen­deprogramm­et vi skal kjøre i EM begynte vi jo med allerede på uttakssaml­ingene i vinter, så det har vi jobbet mye med. Nå er det bare de siste små detaljene som gjenstår, det skal jo vaere helt synkront det her, sier hun.

Håper på finale og medalje

Julie Braadland og Kristine Naro var også med på Norges juniorlag som tok sølv i mix-klassen i EM for to år siden. Naro tror konkurrans­en blir langt tøffere nå.

– Målet vårt er jo medalje, men å ta gullet tror jeg ikke er realistisk. Island er såpass suverene, at det blir vrient. Men vi satser på å gi de andre lagene real konkurrans­e om de andre medaljene, og så vet man jo aldri hva som kan skje. Det aller viktigste er å rette fokus mot det å prestere best mulig, og gjør vi det vi skal kommer også resultaten­e, mener hun.

Jentene reiser til Portugal mandag, tirsdag skal de trene i hallen, mens kvalifiser­ingen er torsdag. Seks lag på damesiden går til finalen på lørdag, og der ønsker Naro og de andre jentene å vaere med.

– Mens juniorlage­ne ofte har satset på mix-lagene sine blir det i seniorklas­sen satset mer på damelagene, og de topper dem. Det blir derfor tøff konkurrans­e, sier Naro, som regner med at det er rundt 15 lag med.

– Jeg og Julie er jo de yngste på laget, så for oss er det stort bare å få vaere med og delta på seniorlage­t i et så stort mesterskap. Det blir en opplevelse dette her, sier hun.

Jentene får med familiene sine til Portugal, de klarte å sikre seg en plass på tribunen.

– Det ble utsolgte billetter etter bare ett par dager, så det kommer til å bli full hall og mye liv. Jeg gleder meg veldig, avslutter Grimstad-jenta.

 ??  ??
 ??  ?? PLAKATER: Primus motor for det hele, Kristin Sigmond, var rundt og ga de fremmøtte tips til utforming av plakater før det hele startet.
PLAKATER: Primus motor for det hele, Kristin Sigmond, var rundt og ga de fremmøtte tips til utforming av plakater før det hele startet.
 ??  ?? AVTALE: Thea Røed og ordfører Kjetil Glimsdal inngikk en avtale på frivilligb­ørsen torsdag kveld.
AVTALE: Thea Røed og ordfører Kjetil Glimsdal inngikk en avtale på frivilligb­ørsen torsdag kveld.
 ??  ?? FLOTTE: Noen hadde gjort seg ekstra flid i å lage plakater som virkelig syntes.
FLOTTE: Noen hadde gjort seg ekstra flid i å lage plakater som virkelig syntes.
 ??  ?? AVTALE: Ragnhild Näumann fra Grimstad Kulturskol­e inngikk samarbeid med Anne Lyngroth fra Feviktun
AVTALE: Ragnhild Näumann fra Grimstad Kulturskol­e inngikk samarbeid med Anne Lyngroth fra Feviktun
 ??  ?? FULLT: Det var fullt trøkk på Dahlske, og i alt ble 95 avtaler inngått.
FULLT: Det var fullt trøkk på Dahlske, og i alt ble 95 avtaler inngått.
 ?? FOTO: NORGES GYMNASTIKK- OG TURNFORBUN­D ?? LANDSLAGET 2018: Ti av disse jentene er tatt ut til å konkurrere for Norge i EM til uka. Fem av dem har bakgrunn eller er turnere i GTIF. Bak f.v. Julie Woldseth, Sigrid Ansgard, Anja Utklev, Cathrine Ø. Knudsen, Tara D.M. Sperre, Tonje E. Grini, Julie K. Braadland. Foran f.v. Juni M. Josephsen, Kristine Aarrestad, Mathilde B. Sørvåg, Jenny Rygh, Kristin Forsdal, og Kristine Naro.
FOTO: NORGES GYMNASTIKK- OG TURNFORBUN­D LANDSLAGET 2018: Ti av disse jentene er tatt ut til å konkurrere for Norge i EM til uka. Fem av dem har bakgrunn eller er turnere i GTIF. Bak f.v. Julie Woldseth, Sigrid Ansgard, Anja Utklev, Cathrine Ø. Knudsen, Tara D.M. Sperre, Tonje E. Grini, Julie K. Braadland. Foran f.v. Juni M. Josephsen, Kristine Aarrestad, Mathilde B. Sørvåg, Jenny Rygh, Kristin Forsdal, og Kristine Naro.
 ?? FOTO: ARKIV ?? YNGST: De to Grimstad-jentene Julie Braadland (19) og Kristine Naro (18) er yngst på laget.
FOTO: ARKIV YNGST: De to Grimstad-jentene Julie Braadland (19) og Kristine Naro (18) er yngst på laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway