Grimstad Adressetidende

Feirer 25 år med lapper

Sypigene lappeklubb jubilerer. 25 år er gått siden de første lappene ble sydd sammen. Denne uka kan du se arbeidene deres flere steder i byen.

- HOBBY Gro Austenå Berg gro@gat.no

➤ 62 medlemmer er de blitt. I helgen møttes et knippe av dem til samsyhelg på Molland forsamling­shus. Her trillet latteren mens mindre lapper ble til noe større og finere. Samsyhelge­r har de to ganger i året, og denne gangen falt den sammen med jubileet.

– Vi møtes hver måned på Grimstad vertshus, forteller Marit Olsen, og de humørfylte damene forteller at de syr på tepper, puter og løpere.

– Det går veldig mye i lappetekni­kk, forteller de og legger til at de i tillegg er så «frekke» at de har begynt å tenke på jula.

Stoffavhen­gige

For å markere jubileet har de fått lov til å stille ut flere av arbeidene sine i butikker i sentrum, og også på biblioteke­t har de en stand med gjenbruksa­rbeider. Der har de blant annet plassert en kjole laget av slips. – Det er en utrolig god hobby, sier de muntert.

– Vi er jo stoffavhen­gige, og det er gøy når vi skal til Danmark og kjøpe stoff, sier Linda Olsen og får sydamene til å le.

Praten går rundt bordet og symaskinen­e er i ivrig sving. Damene koser seg i hverandres selska.

– Til lørdag, 20. oktober, skal vi sitte nede i atriet på Odden og klippe og sy, sier Olsen. Det er også en del av 25 årsmarkeri­ngen i tillegg til at teppene deres skal pynte opp på Odden også. Da skal de også ha utlodning med mange fine premier.

Klubben syr også til veldedige formål og de har kafé hos Merethes atelier hver fredag for alle som har tid og lyst.

– Alle som vil kan bli medlem, og det er ingen opptaksprø­ve, avslutter jubilanten­e. ➤

 ??  ?? JUBILANTER: Noen av dem som er med i Sypigene lappeklubb­e i dag er bak f.v. May-Britt Helland, May Britt Wahlgren, Lillian Garpestad, Berit Kvinge, Marit Olsen, Linda Benestveit og Randi Sørbotten Stavdal. Sistnevnte har vaert med helt siden starten. Foran f.v. sitter Gunn Selma Kvinge-Askheim og Linda Olsen.
JUBILANTER: Noen av dem som er med i Sypigene lappeklubb­e i dag er bak f.v. May-Britt Helland, May Britt Wahlgren, Lillian Garpestad, Berit Kvinge, Marit Olsen, Linda Benestveit og Randi Sørbotten Stavdal. Sistnevnte har vaert med helt siden starten. Foran f.v. sitter Gunn Selma Kvinge-Askheim og Linda Olsen.
 ??  ??
 ??  ?? SOSIALT: – Når vi har kjøpt oss stoff, kan vi godt sitte og kjenne og stryke på det hele kvelden, røper damene om lidenskape­n og hobbyen.
SOSIALT: – Når vi har kjøpt oss stoff, kan vi godt sitte og kjenne og stryke på det hele kvelden, røper damene om lidenskape­n og hobbyen.
 ??  ?? MOLLAND: To ganger i året møtes lappeklubb­en til samsyhelg. Da tar de frem symaskinen­e og koser seg sammen.
MOLLAND: To ganger i året møtes lappeklubb­en til samsyhelg. Da tar de frem symaskinen­e og koser seg sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway