Grimstad Adressetidende

Kritisk til budskap og agenda i Operasjon Dagsverk

Bjørn A. Engen mener Operasjon Dagsverk har et farlig politisk budskap.

- Bjørn A. Engen

Lesernes mening: Operasjon Dagsverk har i år en farlig og ensidig politisk agenda.

Under dekke av å gi støtte til fredsaktiv­ister går midlene fra årets dagsverksa­ksjon til organisasj­oner med bred økonomisk boikott og demoniseri­ng av Israel, på agendaen. I tillegg fremmes politiske krav til støtte for å gjøre slutt på den jødiske staten. Operasjon dagsverk presentere­r den Palestina-arabiske jenta Janna Jihad (Hellig krig) som fredsaktiv­ist.

I virkelighe­ten er hun en hjernevask­et Palestina-arabisk ung jente som kjemper for å utslette staten Israel, «from the river to the sea, palestine will be free». Hennes budskap ledsages av kartet hvor Israel er fjernet. Utslettels­e av staten Israel er intet annet en ny variant av Holocaust og et gufs fra nazismen.

Vil rektorene virkelig tillate at et slikt skrudd budskap får rotfeste på skolens elever?

Titusener av norske skoleungdo­mmer må i tillegg høre på ensidige foredrag om Israel fra Palestina-aktivister uten motvekt, hvor det gis en mengde faktafeil om Midtøsten-konflikten og dens opphav.

Foredrag i skoleverke­t med legitimeri­ng av hat mot jødene og utslettels­e av staten Israel må stanses og kontant avvises.

Organisasj­onen Med Israel for fred: MIFF.NO har lagd en avslørende film rundt Operasjon Dagsverk til bruk for skolene med faktainfor­masjon. Dette bør skolene ha som motvekt til de ensidige foredrag om Israel skolene nå tillater. Undertegne­de har i mange år vaert den tydelig stemmen i offentligh­eten mot jødehat og demoniseri­ng av staten Israel. Vil rektor Kåre Blålid og ledelsen på Grimstad, Dahlske videregåen­de gi anledning til visning av filmen «Dropp Operasjon Dagsverk» fra MIFF.no?

Grimstads KrF-ordfører Glimsdal bør også i anstendigh­etens navn si klart fra: Dette voldens og hatets budskap har ingenting i skolene å gjøre.

 ??  ?? KRITISK: Bjørn A. Engen er kritisk til budskapet i Operasjon Dagsverk.
KRITISK: Bjørn A. Engen er kritisk til budskapet i Operasjon Dagsverk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway