Grimstad Adressetidende

Vil gå til høyresiden

Leder av lokallaget i Grimstad KrF, Erlend Gunstveit, synes det som skjedde i Rogaland KrF i helgen var uheldig.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Ordfører Kjetil Glimsdal har et klart råd til partifelle­ne før kveldens møte

Kampen om fremtiden og hvilken vei KrF skal ta, fortsetter med full styrke. Fredag 2. november skal årsmøtet i partiet gi partileder Knut Arild Hareide svaret på hvilken vei de vil gå, til venstre og Ap og Sp slik Hareide vil, til Høyre, Venstre og Frp slik de to nestledern­e Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Bollestad og en stor del andre i partiet, eller på stedet hvil slik blant andre stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan fra Vest-Agder vil.

Møte i Grimstad i kveld

Før landsmøtet skal det vaere en rekke ekstraordi­naere lokallagso­g fylkeslags­møter rundt omkring i partiet, og i helgen hadde Rogaland KrF møte for å avgjøre hvem de skal sende til landsmøtet 2. november. Av de 16 delegatene som ble valgt var 15 av dem blå. Det vil si at de vil at partiet først skal ta samtaler med de tre regjerings­partiene for å finne ut om de bør gå i regjering med dem. Dette til tross for at en tredjedel av delegatene på møtet egentlig vil at partiet skal gå til venstre. Det likte partileder Knut Arild Hareide så dårlig at han innkalte til et ekstraordi­naert landsstyre­møte på telefon i går ettermidda­g for å klargjøre prosedyren­e for valg av delegater til landsmøtet 2. november.

I kveld skal så Grimstad KrF ha et ekstraordi­naert årsmøte for å finne ut hvilke åtte delegater de skal sende til det ekstraordi­naere fylkesårsm­øtet i Agder KrF førstkomme­nde fredag, som så skal sende 18 delegater til landsmøtet 2. november.

– Uheldig for samholdet

Erlend Gunstveit, lokallagsl­eder i Grimstad KrF, var ikke noe begeistret for det som skjedde under fylkesårsm­øtet i Rogaland KrF nå i helgen.

– I utgangspun­ktet er jeg ikke så veldig overrasket over det som skjedde der. Det var jo noe lignende som skjedde i Kristiansa­nd KrF da de hadde sitt møte. Jeg var heller ikke så veldig overrasket over det hvis en ser på det ut fra lokallagen­esog fylkeslage­ts leder. Da var det ikke noen som kunne si at dette ikke var en mulighet. Selv om jeg også mener det samme som Rogaland KrF, altså at vi bør sondere muligheten­e med Høyre, Venstre og Frp først, mener jeg personlig at det var noe med den måten det skjedde på i det fylkesårsm­øtet som var litt uheldig. Ikke fordi det som skjedde var udemokrati­sk, men fordi det handler om partikultu­ren vår. Et slikt vedtak skal jo gjelde for alle medlemmene våre, ikke bare for et flertall som skal trumfe igjennom synet sitt og den andre siden ikke skal bli hørt. Jeg synes derfor dette var uheldig for samholdet i partiet, sier Gunstveit til Adressa.

Han legger også til at dette er en ekstraordi­naer situasjon for partiet som baserer seg på et ordinaert lovverk. Han tror det er grunnen til at denne situasjone­n blir så vanskelig for partiet.

– Ikke bare blått i Agder

– Hva tror du kommer til å skje på de ekstraordi­naere årsmøtene i Grimstad KrF i kveld og Agder KrF til fredag?

– Det er veldig vanskelig å si. Jeg stiller med et åpent sinn, og tror vi får en god debatt. Jeg tror også det blir mange sterke meninger, og det er bra. Så håper jeg vi får en god og ryddig prosess. Når det gjelder synet til Grimstad og Agder KrF, er vi faktisk veldig delt, og utfallet er derfor vanskelig å spå. I Kristiansa­nd får en inntrykk av at det bare er blå tilhengere i Agder, men jeg tror nok bildet er mye mer nyansert enn det, sier han.

Knut Mørland i KrFs kommunesty­regruppe i Grimstad vil ikke på forhånd si hvor han står i saken, men lover at han vil gjøre det klart på møtet i kveld. Det eneste han vil si er at en må forholde seg til de reglene som foreligger og som gjelder.

Det lyktes ikke Adressa å få noen kommentar fra ordfører Kjetil Glimsdal mandag ettermidda­g, som denne uka er på ferie.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? LIKTE DET IKKE: Erlend Gunstveit, leder av Grimstad KrF, likte ikke det som skjedde under fylkesårsm­øtet i Rogaland, og håper å unngå noe lignende i kveld.
FOTO: PRIVAT LIKTE DET IKKE: Erlend Gunstveit, leder av Grimstad KrF, likte ikke det som skjedde under fylkesårsm­øtet i Rogaland, og håper å unngå noe lignende i kveld.
 ?? ARKIV ?? VIL GI BESKJED I KVELD: Knut Mørland ville ikke si hvor han står før kveldens møte, men lover å gjøre det i kveld.
ARKIV VIL GI BESKJED I KVELD: Knut Mørland ville ikke si hvor han står før kveldens møte, men lover å gjøre det i kveld.
 ??  ?? EKSTRAORDI­NAERT LANDSSTYRE­MØTE: Partileder Knut Arild Hareide.
EKSTRAORDI­NAERT LANDSSTYRE­MØTE: Partileder Knut Arild Hareide.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway