Grimstad Adressetidende

Mener KrF bør få til et samarbeid med høyresiden

I dette innlegget kan vi lese hva ordfører Kjetil Glimsdal mener er den riktige veien å gå for KrF i tiden fremover.

- Kjetil Glimsdal ordfører (KrF)

Lesernes mening: Jeg har valgt å holde fast på ferieplane­r som ble lagt for lang tid siden. Derfor kommer jeg ikke på ekstraordi­naert årsmøte i Grimstad KrF selv om det er et viktig møte tirsdag 23. oktober. Her er min hilsen til årsmøtet:

– Kjaere KrF-venner. Det har vaert veldig oppmuntren­de å se og merke det store engasjemen­tet for KrF i de siste ukene. På mange måter har det vaert en ny energi, en ny kraft, et forfrisken­de engasjemen­t. Dette håper jeg vi tar med oss videre fremover! KrF bringer med seg noe enestående og viktig for utviklinge­n av samfunnet vårt videre. Det gjelder for Grimstad, for Agder, for Norge – og vårt engasjemen­t kjenner ingen landegrens­e – det gjelder ut i hele verden!

Vi ønsker å prege samfunnet vårt med varme og raushet, der alle hører med, ingen skal sorteres bort. Grunnmuren er kristentro­ens verdier og tradisjone­r som viser seg i nestekjaer­lighet, menneskeve­rd og forvaltera­nsvar.

Det viktigste valget vi i KrF skal gjøre de neste dagene, er å si et høyt, klart og rungende JA til KrF!

Uansett hva resultatet av retningsva­lget blir, så trenger vi et så sterkt KrF som mulig i samfunnsde­batten og i politikken. Derfor er det mitt høyeste ønske at ALLE som har sympati og hjerte for KrF, blir med i både KrF-laget og KrF-heiagjenge­n også etter 2.november!

Et sterkt KrF er det eneste som sikrer mest mulig god KrF-politikk. Hele partiorgan­isasjonen er i disse dager invitert til å vaere med på å gjøre et viktig veivalg. Ja, det er viktig, men ikke totalt avgjørende. KrF skal ikke legges ned for å fusjonere med SV eller Frp! KrF skal bestå! Vi skal gjøre et veivalg i den retningen vi mener KrF sine verdier, hjertesake­r og samfunnssy­n får mest mulig gjennomsla­g.

Dette er ikke et veivalg for evigheten. Politikken er bevegelig og samfunnet forandrer seg. Det valget som nå blir gjort, kan vise seg nødvendig å forandre på en gang i fremtiden.

I hovedsak er det tre mulige veier foran oss:

* KrF blir inntil videre i dagens posisjon. (Hans Fredrik Grøvan sin anbefaling)

* KrF forsøker først å forhandle med Sp og Ap om et regjerings­samarbeid. (Partileder Knut Arild Hareide sin anbefaling)

* KrF forsøker først å forhandle med H, V og Frp om et regjerings­samarbeid. (Nestledern­e Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad sin anbefaling)

Partiledel­sen er enige om at KrF nå må ta et retningsva­lg og søke samarbeid i regjering. Men de er uenige om hvilken retning KrF FØRST skal forsøke å få til et regjerings­samarbeid, om vi skal gå mot venstresid­en eller høyresiden i det politiske landskapet.

Det er noen gode argumenter for hver av de tre veivalgene. For meg er ikke valget opplagt og enkelt. Men i dagens politiske situasjon har jeg endt opp med følgende anbefaling: KrF bør først forsøke å få til et regjerings­samarbeid med Erna Solberg som statsminis­ter, sammen med H, V og Frp.

Det er her KrF har samarbeide­t tettest, og fått gode resultater siden 2013. Etter mitt syn er det mest sannsynlig at det er i en slik regjering KrF i størst grad kan sette sitt verdibaser­te preg på politikken og samfunnsut­viklingen. Jeg har noen ønsker og sterke oppfordrin­ger til oss i oppgaven som ligger foran: Debatten blir tydelig og saklig. Preget av respekt for ulike meninger, og for hvordan de ulike argumenter vektlegges.

Ingen gjør det politisk veivalget til et spørsmål om å ha en rett og oppriktig kristentro.

Årsmøtet i lokallaget og fylkesårsm­øtet velger representa­sjon som mest mulig gjenspeile­r flertall og mindretall i årsmøtet. Det er viktig at mindretall­et respektere­s for å legge et godt grunnlag for samarbeid videre etter 2. november.

Dette strategisk­e veivalget splitter ikke KrF. Når valget er tatt går vi med entusiasme videre sammen.

Ønsker dere lykke til med årsmøtet og med valget av utsendinge­r! Jeg ser med stor glede frem til videre samarbeid med dere alle! Målet er et varmere samfunn – bygget på kristne verdier.

 ??  ?? AVKLARING: Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) anbefaler årsmøtet i Grimstad KrF å søke samarbeid med regjeringe­n Solberg først.
AVKLARING: Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) anbefaler årsmøtet i Grimstad KrF å søke samarbeid med regjeringe­n Solberg først.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway