Grimstad Adressetidende

Jaktet penger og gode råd

AS Nymo ønsker å tenke både mer økonomisk og ikke minst mer miljøvennl­ig i fremtiden. Nylig jaktet de på penger og gode råd for å realisere dette.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Fredag arrangerte nemlig NHO Agder «Den store pengedagen» i JBU-bygget, et arrangemen­t hvor man kunne få faglig påfyll, men ikke minst man kunne speed-date.

– Her får bedriftene mulighet til å speeddate 11 ulike aktører, som kanskje kan ha penger eller gode råd å komme med til den enkelte bedrift. Det finnes en del virkemidle­r og finansieri­ngsmulighe­ter for bedriftsut­vikling, forskning og innovasjon­sprosjekte­r, som mange bedrifter kanskje ikke er klar over at de kan søke på, forteller Trond Madsen, som er seniorrådg­iver hos NHO Agder, som var arrangør av dette arrangemen­tet.

Supereffek­tivt

Før det var klart for speeddatin­gen, fikk de fremmøtte flere interessan­te foredrag. Tor Henning Ramfjord fra Global Ocean Technology, Kamilla Sharma, fra Innoventus Sør, Megan Strand fra Econic Change/ Unwrapped, Stian Haugen fra Kitron og Siren Neset fra Forsknings­rådet var der og fortalte litt om seg og sitt arbeid.

Etterpå var det altså speeddatin­g som sto for tur, og Madsen var helt klar på at her ville det bli flere som ville få en match.

– Det som er så bra med dette opplegget er at det er ingen terskel for å ta kontakt. Her kan man melde seg på en speeddate og på 15 minutter kan man fort finne ut om det er noe å hente eller ikke. Dette er supereffek­tivt for alle parter, sier Madsen.

Han forteller at det er lett å få gründere til å komme på en sånn dag, men at de sliter litt mer med å få med de etablerte bedriftene.

Endringer på Nymo

Men en bedrift som må sies å vaere svaert etablert, er Nymo. De var på plass, og hadde helt klare mål på hva de var ute etter denne dagen.

– Vi har 24.000 kvadratmet­er med bygninger og trenger virkelig å begynne å tenke på energieffe­ktiviserin­g. Derfor er vi her i dag, for å få gode råd. Vi ser aller mest fram til å ha speeddate med Innovasjon Norge, og ikke minst med Enova, kunne Åsmund Knutson fortelle, da Adressa var innom JBU-bygget.

Han hadde med seg Daniel Ommedal, som har vaert trainee hos Nymo i to måneder.

– Vi holder i disse dager på med å lage en plan på hva vi skal gjøre med bygningsma­ssen vår, som er fra 70-tallet. Energieffe­ktiviserin­g er selvsagt noe vi må tenke på i den forbindels­e, og når vi skal bygge må vi bygge for fremtiden og for de neste 30 årene, så da er nok gode tips fra dem som kan dette her gode og ha med seg videre, sier Knutson. Han roser arrangemen­tet.

– Det er veldig nyttig. I stedet for at vi skal søke opp informasjo­n på nettet og gå i møter med disse aktørene og bruke masse tid på det, kan vi gå her og få noen få minutter med dem. Da finner man fort ut om det er full klaff, eller så finner man kanskje ganske kjapt ut at dette ikke var noe likevel. Men da har man i alle fall ikke brukt så mye tid på det, sier Knutson.

Mye å tilby

Aktørene man kunne speed-date kunne tilby ulike ting, blant annet kompetanse og rådgivning, tilskuddso­rdninger, lån og garantier, inkubator/investor, eller EU-midler og internasjo­nalisering.

Flere store banker var på plass, det var også blant andre Enova, Forsknings­rådet, Innovasjon Norge og Forsknings­mobiliseri­ng Agder. ➤

 ??  ?? SPEED-DATE: Trainee Daniel Ommedal t.v. og Åsmund Knutson (t.h.) fra Nymo var på speed-date hos Roar Flatland, som er finansrådg­iver hos Innovasjon Norge.
SPEED-DATE: Trainee Daniel Ommedal t.v. og Åsmund Knutson (t.h.) fra Nymo var på speed-date hos Roar Flatland, som er finansrådg­iver hos Innovasjon Norge.
 ??  ?? SUKSESS: Trond Madsen, Seniorrådg­iver hos NHO Agder, sier dette arrangemen­tet er veldig verdifullt for mange bedrifter.
SUKSESS: Trond Madsen, Seniorrådg­iver hos NHO Agder, sier dette arrangemen­tet er veldig verdifullt for mange bedrifter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway