Grimstad Adressetidende

Grimstad ga minst i fylket

Innbyggern­e i Grimstad ga i gjennomsni­tt 42,46 kroner per person til årets TV-aksjon. Det er minst i hele AustAgder.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Aksjonsled­er Per Svenningse­n er likevel godt fornøyd med årets TV-aksjon. – Nå har jeg akkurat vaert i banken og levert bøssene, og da fikk jeg vite at det ble samlet inn mer på bøssene i å renntidlig­ere. Naering s livs aksjonen har også gått veldig godt, og de som har gått med bøssene sier at de har blitt tatt godt imot rundt omkring, sier han.

Han tror årets formål, at pengene går til inntekt for Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderen­de samfunn, er noe folk setter pris på. At vaeret var fint kan og ha hatt litt å si for det gode resultatet, mener han.

Datatrøbbe­l

TV-aksjonskom­iteen i Grimstad fikk litt startprobl­emer, da de fikk datatrøbbe­l. Listene som skulle henges opp fikk de ikke hengt opp, og det ble lange køer både inne på rådhuset og utenfor av folk som ventet på bøssene og rutene sine.

– Det rettet seg ganske fort, så det ble ikke noe stort problem, folk måtte bare vente litt, sier Per Svenningse­n.

Han forteller videre at det var mange som dukket opp på rådhuset for å vaere med og gå, uten at de var registrert på forhånd.

– Det ble litt ekstra arbeid da det kom en del nye folk, for vi måtte jo registrere dem. Men vi klager ikke på det altså, mange hundre har vaert med og gå med bøssene, og har stilt opp, så man blir jo nesten litt rørt, sier han.

Fin tradisjon

Fire av dem som ble med og gikk var familien Selås, bestående av Ingrid, Torbjørn og barna Håvard og Nikolai.

– Vi syns dette er en veldig fin ting å gjøre, vi syns det er fint å bidra til et godt formål. Det er en fin måte å ta med barna ut på, sier Ingrid Selås.

Dette er fjerde året på rad at familien gjør dette sammen, og i år skulle de gå i Alvildes vei.

– Det er helt overkommel­ig, for en liten småbarnsfa­milie som oss, sier paret.

I alt ble det samlet inn 977.359 kroner i Grimstad, som gir et snitt på 42,46 kroner per person. Det er minst av alle kommunen i Aust-Agder. Bykle ga mest med et snitt på 149,38 kroner per innbygger.

– Vi tenker ikke så mye på det, vi er bare glade for alle som ønsker å gi. Vi håper at alle har fått muligheten til å gi penger til dette formålet, og hvis ikke er det fremdeles mulig å vipse, sier Per Svenningse­n.

I alt ble det samlet inn 239.680.478 kroner her i landet, et gjennomsni­tt på 45,24 kroner per innbygger. Grimstad havnet på en 313. plass totalt av 423 kommuner.

 ??  ?? KLARE: Ingrid, Torbjørn og Håvard Selås var klare for å gå med bøssene da Adressa møtte dem på rådhuset søndag ettermidda­g. Storebrore­n til Håvard, Nikolai, skulle også vaere med, men ville ikke bli tatt bilde av.
KLARE: Ingrid, Torbjørn og Håvard Selås var klare for å gå med bøssene da Adressa møtte dem på rådhuset søndag ettermidda­g. Storebrore­n til Håvard, Nikolai, skulle også vaere med, men ville ikke bli tatt bilde av.
 ??  ?? KØ: Datatrøbbe­l førte til at det ble lange køer utenfor rådhuset, av folk som ventet på å registrere seg, få bøssen sin, kart og rute.
KØ: Datatrøbbe­l førte til at det ble lange køer utenfor rådhuset, av folk som ventet på å registrere seg, få bøssen sin, kart og rute.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway