Grimstad Adressetidende

Norske skogen

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

ler i stand en slik dag til innvandrer­kvinner som meg, og til flyktninge­r. Jeg ser på de andre her at de blir glade av å vaere ute i naturen med andre, og glade av å laere nye ting. Dette er hyggelig, sier hun.

Kongledyr og kosemat

Etter at kvinnene og barna deres hadde vaert rundt på de ulike postene, var det klart for mat og lek oppe ved gapahuken. Her lagde barna kongledyr, og det ble plantet et tre. Kvinner i Skogbruket serverte også sin spesialite­t som de lagde på bålpanna.

– Vi lager tacolefser med kylling, gulost, purre, paprika og litt sennep, og så steker vi det på bålet. Det er aldeles nydelig, sier Kirsten Engeset.

Hun roser samarbeide­t de har med Kvalifiser­ingstjenes­ten, og mener en slik dag hadde vaert umulig og fått til uten dem.

– Det er Kvalifiser­ingstjenes­ten med Linn Iren Engemyr Knutsen i spissen som skal ha all aeren for at vi får til dette her. De er flinke til å mobilisere folk, og til å få dem med. Når de får vite om arrangemen­tet av Kvalifiser­ingstjenes­ten oppleves det nok som litt tryggere også, og da kommer de, sier Engeset.

– Hvorfor er en dag som dette så viktig?

– Mange av disse kvinnene er jo vant til at skogene kan vaere skumle, men det er jo ikke de norske skogene. Vi vil derfor vise dem hvor flott det kan vaere ute i skogen, og vise dem hvordan vi bruker skogen her i Norge. Det er en viktig bit av integrerin­gen å laere dem dette også, sier hun. ➤

 ?? ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? av vedkubber. Her samarbeide­t de godt både små og store, og tårnet ble kjempehøyt!
ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD av vedkubber. Her samarbeide­t de godt både små og store, og tårnet ble kjempehøyt!
 ??  ?? GOD STEMNING: Denne fine jentegjeng­en koste seg på tur i skogen, og ville gjerne bli tatt bilde av.
GOD STEMNING: Denne fine jentegjeng­en koste seg på tur i skogen, og ville gjerne bli tatt bilde av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway