Grimstad Adressetidende

Vil ha svar om E18

En gruppe grunneiere reiser her en rekke spørsmål til ordføreren i Grimstad om den nye motorveien.

- Grunneiere i midtre korridor v/ Steffen Salvesen Nilsesvold

Lesernes mening: Åpent brev til ordfører. Nye veier har etter en silingspro­sess kommet frem til to alternativ­e korridorer for ny E18. Den midtre går fra Asdal og passerer nordsiden av Temse fram til Vik. Den østre følger eksisteren­de E18 frem til Grimstadpo­rten.

• Midtre korridor er rangert på siste plass ut fra ikke-prissatte konsekvens­er (Silingsrap­port s.32).

• Samlet for både prissatte og ikke-prissatte virkninger rangeres den østre korridoren som den beste (Silingsrap­port s.33).

• Anleggskos­tnadene for østre korridor er klart billigst (Silingsrap­port s.31).

• Ordføreren har tidligere uttalt at han mener kommunesty­ret bør anbefale å bruke mest mulig av nåvaerende E18 øst for Grimstadpo­rten (Agderposte­n 17.05.18).

• Kommunenes nytilsatte plankoordi­nator anbefaler å bruke eksisteren­de E18 mellom Rannekleiv og Vik (Agderposte­n 17.05.18).

• Nye veiers rådgivergr­uppe, Rambøll/Asplan viak, har selv konkludert med at eksisteren­de E18 mellom Rannekleiv og Vik kan benyttes (Møte med interkommu­nalt styre, 02.05.18).

På tross av dette uttaler ordfører på møte i interkommu­nalt planutvalg 28/9 at både midtre og østre korridor er akseptable for videre utredning. Kan ordfører utdype hvorfor midtre korridor fortsatt bør vaere med videre i planproses­sen?

 ??  ?? INNLEGG: En gruppe grunneiere spør ordføreren om å utdype hvorfor midtre korridor fortsatt bør vaere med videre i planproses­sen for ny motorvei Grimstad-Arendal.
INNLEGG: En gruppe grunneiere spør ordføreren om å utdype hvorfor midtre korridor fortsatt bør vaere med videre i planproses­sen for ny motorvei Grimstad-Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway