Grimstad Adressetidende

– Vi er veldig stolte

Det ble en 4. plass i EM i Portugal på de norske seniorjent­ene i TeamGym. På laget var fem jenter GTIF-jenter eller tidligere GTIF-jenter. Det er klubben selvsagt stolte av.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det har vaert fantastisk gøy å fulgt de, og vi er jo veldig stolte av jentene som turner hos oss, eller har turnet hos oss. Det er ikke noen nedtur at det ikke ble medalje. Det har Norge aldri tatt før på damesiden, men vi så i helgen at vi naermer oss, og det er moro, stråler Anne Kjersti Wiig, som er daglig leder i GTIF, og som har vaert en del av klubben i mange år.

Norge var det fjerde beste laget i kvalifiser­ingen torsdag, og jentene var fullt klar over at de måtte opp ett par hakk for å ta en medalje.

Det klarte de, men det var likevel ikke nok til å straffe de tre lagene som kom foran dem på resultatli­sten. Sverige vant med 57.650 poeng, tett fulgt av Island med 57.450 poeng. Danmark tok den tredje medaljen med 56.050 poeng.

Norge med de fem Grimstadje­ntene Kristine Naro, Julie Braadland, Kristine Aarrestad, Mathilde Sørvåg og Tara Sperre på laget, endte altså på 4.-plassen med sine 54.100 poeng.

5.-plassen gikk til Finland, mens Tsjekkia endte sist av de seks kvalifiser­te lagene.

Imponerte

Daglig leder I GTIF, Anne Kjersti Wiig satt klistret foran dataskjerm­en og så finalen, hvor jentene fra Grimstad, i likhet med resten av laget, leverte opp mot sitt aller beste.

– De overbevist­e veldig, og de hadde ingen fall eller store feil. Jeg syns de imponerte, sier Wiig. Hun var misunnelig på dem som var i hallen og fikk det hele med seg live.

– Jeg var i Slovenia for to år siden, da to av våre jenter var med og tok sølv i juniorklas­sen, så jeg har vaert litt misunnelig på dem som var i Portugal nå, det er veldig trøkk der, en skikkelig opplevelse, sier hun.

Bedre tilbud

To av jentene på laget er GTIFjenter mens til sammen seks jenter har tilknytnin­g til Sør- landet. Nå ønsker GTIF, og de andre lokale klubbene på Sørlandet å få til et samarbeid, slik at de kan ta vare på disse seniorjent­ene på en god måte.

– Vi har begynt å prate sammen, og prøver å få til et samarbeid og et tilbud til senior-jentene nå. Vi ønsker jo å beholde dem på Sørlandet. De er i en sårbar alder, der de flytter for å studere og slik, så det er helt klart vanskelig, sier Wiig. Hun sier de ikke har landet noe enda, men det jobbes i kulissene for å få til et godt tilbud til jentene.

– Seks Sørlandsje­nter på landslaget for kvinner, fem av dem med tilknytnin­g til Grimstad og GTIF, får vi se det igjen?

– Det vil nok gå i bølger det her, men så lenge det satses godt i klubbene her, at vi har de gode hallene vi har, og at vi klarer å hente gode nok trenere, så tror jeg vi har alle muligheter til å også utvikle gode turnere i tiden fremover, sier Wiig.

For øvrig skal det også nevnes at assistentt­rener på damelandsl­aget i EM, Stefano Petersen, er trener i GTIF til vanlig.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? YNGST: GTIF-jentene Kristine Naro (18) og Julie Braadland (19) er yngst på det norske laget som har konkurrert i Portugal.
FOTO: PRIVAT YNGST: GTIF-jentene Kristine Naro (18) og Julie Braadland (19) er yngst på det norske laget som har konkurrert i Portugal.
 ?? FOTO: NORGES GYMNASTIKK- OG TURNFORBUN­D ?? NORGE: Her er hele den norske troppen som var med til Portugal. Bak f.v. Julie Woldseth, Sigrid Ansgard, Anja Utklev, Cathrine Ø. Knudsen, Tara D.M. Sperre, Tonje E. Grini, Julie K. Braadland. Foran f.v. Juni M. Josephsen, Kristine Aarrestad, Mathilde B. Sørvåg, Jenny Rygh, Kristin Forsdal, og Kristine Naro.
FOTO: NORGES GYMNASTIKK- OG TURNFORBUN­D NORGE: Her er hele den norske troppen som var med til Portugal. Bak f.v. Julie Woldseth, Sigrid Ansgard, Anja Utklev, Cathrine Ø. Knudsen, Tara D.M. Sperre, Tonje E. Grini, Julie K. Braadland. Foran f.v. Juni M. Josephsen, Kristine Aarrestad, Mathilde B. Sørvåg, Jenny Rygh, Kristin Forsdal, og Kristine Naro.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway