Grimstad Adressetidende

Straffe ødela for Amazon

Amazon måtte klare seg uten flere sentrale spillere i lørdagens kamp mot Åsane. Det endte med et surt 2-0-tap.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Før kampen var det ingen tvil om at Åsane hadde mest å spille for, ettersom Amazon ligger litt i ingenmanns­land på tabellen med sin 5. plass, mens Åsane kjemper for å unngå nedrykk.

Det så lenge ut til at det skulle bli uavgjort 0–0 til pause, men rett før dommeren blåste for pause, fikk vertene tildelt straffespa­rk, som Synne Brudvik sikkert satte i nettmasken­e, bak Amazons keeper Silje Karin Hatland.

Etter hvilen doblet hjemmelage­t til 2–0 ved Helene Vassnes, som ble sluttresul­tatet.

På landslagso­ppdrag

Tommy Egeli og resten av trenerteam­et måtte i denne kampen klare seg uten flere av de mest sentrale spillerne på laget.

Malene Oland Haugen og Mina Sofie Pedersen spiller EMkvalik om dagen med det norske J16-landslaget, og var ikke tilgjengel­ige.

– Det er selvsagt litt frustreren­de, men vi får dem forhåpentl­igvis tilbake til helga, om de ikke skader seg. I forrige hjemmekamp var Sofie Ausland fantastisk på midten for oss, men hun har skadet seg, så hun var heller ikke med til Bergen. Vi merker jo det, når tre profiler er borte. I tillegg har vi jo ikke funnet erstattere for Kamilla Aabel og Kelsey Hood heller, sier Egeli.

Hjemmelage­t fikk straffe rett før pause, og det målet ødela mye for Amazon.

– Vi fikk en feildømt straffe imot oss rett før pause, der en spiller faller etter å ha tatt et litt langt steg. Dommeren blåser straffe, og målet endret kampen totalt. Vi sto godt defensivt, men etter målet ble vi tvunget til å gå fram, og da gikk de opp til 2–0. Kjedelig, sier han.

Han syns likevel at det var fortjent at Åsane vant.

– De styrte mye av 1. omgangen, mens vi presset bra på i 2. omgang. Alt i alt var det et greit resultat, da de hadde flest sjanser, sier han.

Bra trøkk

Amazon ligger fremdeles på 5. plass på tabellen, når to kamper gjenstår av årets sesong.

Lørdag er det hjemmekamp mot Fløya og helgen etter av slutter de 2018-sesongen med bortekamp mot Uraedd.

– Å møte Fløya til helgen blir ingen lett oppgave, det er en god motstander, som har spilt bra i det siste. Men når det er sagt så er vi forhåpentl­igvis fulltallig­e igjen da, og da bruker vi å vaere vanskelige å slå på Levermyr.

– Dere har ingenting å spille for nå, og kan verken rykke opp eller ned. Påvirker det jentene?

– Jeg syns det har vaert bra trøkk på treningene i det siste, og det er bra konkurrans­e om plassene. Men om tabellsitu­asjonen påvirker oss i kamp det vet jeg ikke, det er jeg usikker på. Kanskje gjør det det i underbevis­stheten, sier han.

Amazon er godt i gang med planleggin­gen av neste sesong, og jobber i disse dager med å kartlegge hvem som er med videre neste år. De jobber også med å få på plass nye baerebjelk­er i laget. ➤

 ?? BEGGE FOTO: TORD HATLAND ?? BEST: Amazon-trener Tommy Egeli mener det var en fortjent Åsane-seier, ettersom de hadde flest sjanser i kampen.
BEGGE FOTO: TORD HATLAND BEST: Amazon-trener Tommy Egeli mener det var en fortjent Åsane-seier, ettersom de hadde flest sjanser i kampen.
 ??  ?? GOD: Silje Karin Hatland spilte en god kamp for Amazon, men måtte plukke to baller ut av nettmasken­e.
GOD: Silje Karin Hatland spilte en god kamp for Amazon, men måtte plukke to baller ut av nettmasken­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway