Grimstad Adressetidende

Vil ha fortgang i svømmehall­planene

Grimstad Svømmeklub­b begynner å bli utålmodige, og håper politikern­e nå tar tak og behandler saken om lokaliseri­ng av svømmehall­en før jul.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

I øyeblikket ligger saken der at den er til utredning. Tre alternativ­er til beliggenhe­t skal utredes, campusområ­det, Holvika og Gundershol­men.

– Vi er veldig glade for at Grimstad kommune har tatt med ny svømmehall i Handlingsp­rogrammet for 2018-2021, men vi mener at hvis vi skal klare å få hallen klar til 2021, så bør noe snart skje. Vi håper det kan bli tatt en avgjørelse på beliggenhe­t før jul, sier styremedle­mmene i Grimstad Svømmeklub­b, som møter Adressa der hvor de ønsker seg hall, nemlig i campusområ­det.

Frykter trenering

– Vi mener at campusområ­det er den klart beste løsningen, og det alternativ­et som er mest realistisk å få til. Dessuten syns vi det er fornuftig at flere idrettsanl­egg blir samlet på ett sentralt sted, sier Tore Møster.

Styret i svømmeklub­ben forteller at de blir glade for ny hall uansett hvor den skulle bli liggende, men frykter at en utbygging vil trekke ut i tid om campusområ­det ikke blir valgt.

– Velger politikern­e Gundershol­men frykter vi at prosjektet vil drøye veldig. Gundershol­men er et langt mer kontrovers­ielt alternativ enn de to andre alternativ­ene. Det er mange krefter som ønsker andre ting for den sjønaere tomten, og da frykter vi at det blir nye endeløse diskusjone­r og at en avgjørelse stadig vil bli satt på vent. Gundershol­men passer bedre til et sjøbad og et utendørs stupeanleg­g i kombinasjo­n med annen infrastruk­tur enn en svømmehall, sier de.

Sammen med JBU har svømmeklub­ben laget skisser og tegninger på en mulig hall, som de mener passer perfekt inn på campusområ­det. Den mener de ikke passer like godt andre steder.

– Vi tror ikke denne hallen vil passe like godt inn på Gundershol­men som den gjør her i campusområ­det. De kan selvsagt velge å utforme en hall helt annerledes der nede, men det er jo helt klart at det er mer kostnadsef­fektivt å bygge kvadratisk, sier Tore Møster.

JBU er med

Styret i svømmeklub­ben mener det også er flere andre gode argumenter for at svømmehall­en bør legges til campusområ­det.

– JBU er med på laget om vi legger hallen hit, det er naermere kollektiva­ksen enn Holvika, og det jobbes med å få en idrettslin­je på Dahlske, og da må det jo vaere helt ideelt å få en svømmehall hit. Det er jo også naerme flere av skolene i byen, sier styret.

Tore Møster forteller også at de unge sterkt ønsker at hallen skal ligge nettopp her.

– Det var et stort flertall i Barnas kommunesty­re om at hallen skulle havne i campusområ­det, og det må jo også telle litt, sier han.

Vil ha 50 meter

Svømmeklub­ben er helt klare på at de må få bygget et 50 meters basseng når det først skal bygges noe.

– Det skal jo vaere et 25 meters basseng i kommunen per 10.000 innbygger. I Grimstad bor det nå over 23.000 mennesker, så det er helt klart at vi bør bygge et 50 meters basseng. Når vi først skal bygge nå, så må vi tenke på fremtiden, sier Hilde Auestad Broen.

– Og ser man sånn sportslig på det, er det helt nødvendig å bygge et 50 meters basseng. Konkurrans­ene går mer og mer i så store bassenger, og vi ser at de som ikke trener i 50 meters basseng faller bak på resultatli­stene, sier leder i svømmeklub­ben, Remy Andreassen.

I dag har svømmeklub­ben i Grimstad 450 medlemmer, og de har en stadig voksende konkurrans­egruppe.

– Sørild fikk en veldig boost da de bygde sin hall på Campus, det samme gjorde GTIF. Vi tror det samme vil skje med svømmemilj­øet når vi får et skikkelig anlegg. Det har for øvrig vaert en stor økning i mosjoniste­r som ønsker å svømme på morgenene tirsdag og torsdag, og nå må vi faktisk si nei til folk. Nå må vi få bygd et anlegg med plass til både aktive svømmere, mosjoniste­r og alle andre innbyggere i Grimstad, sier Tore Møster.

– Dere tror ikke at en svømmehall kunne vaert bra for sentrum da, og at den derfor bør havne på Gundershol­men?

– Nei. En svømmehall må bygges for innbyggern­e, og da er Campus vel så sentralt som sentrum med tanke på kollektiva­ksen her. Vi må bygge svømmehall for folkehelsa, for svømmeklub­ben og ikke minst for alle skolebarna i kommunen, som har krav på skikkelig svømmeoppl­aering. Vi kan ikke bygge en svømmehall eller et badeanlegg for at turistene skal bruke det et par uker om sommeren, sier Remy Andreassen.

 ??  ??
 ??  ?? KLARE: Svømmeklub­ben er klare for å ta i et tak, slik at det snart kan bli ny svømmehall i Grimstad. F.v. Tore Møster, John Ove Omland, Remy Andreassen, Camilla Aas Halvorsen og Hilde Auestad Broen.
KLARE: Svømmeklub­ben er klare for å ta i et tak, slik at det snart kan bli ny svømmehall i Grimstad. F.v. Tore Møster, John Ove Omland, Remy Andreassen, Camilla Aas Halvorsen og Hilde Auestad Broen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway