Grimstad Adressetidende

Skal konkurrere på hjemmebane

I helgen skal GTIF arrangere sitt største apparattur­nstevne noen gang. Det er klart for norgescup i Iglandhall­en.

- ➤ Anna Torp Kvasjord og Martin Haugen anna@gat.no

– Vi er veldig spente. Dette blir det største apparat-stevnet vi har arrangert noen gang, og det er påmeldt hele 263 turnere fra hele landet. De er i alderen 11–18 år, forteller daglig leder i GTIF, Anne Kjersti Wiig.

Arrangemen­tet har klubben forberedt i ett års tid, men til tross for god planleggin­g er de spente på om alt går som planlagt.

– Vi har blant annet bestilt to transporta­ble tribuner, som vi håper kommer på torsdag eller fredag. De kommer fra Kina, og har vaert seks uker på sjøen, så vi håper de kommer tidsnok. De skulle ha vaert her allerede, så per i dag er vi ikke helt sikre på om dette ordner seg, men vi håper i det lengste. Hvis ikke, så har vi dem uansett til juleoppvis­ningen, ler Wiig.

Stramt tidsskjema

Anne Kjersti Wiig forteller at hun naermest bor i hallen om dagen, for det er mye som skal på plass før konkurrans­ehelgen starter.

– Det er mye logistikk med et slikt arrangemen­t. Vi fyller opp både hotellet i byen og på Strand hotell, og noen skal overnatte på skoler. Vi må sette opp buss for å blant annet frakte dem fra flyplassen, og så er det jo mye jobb i forbindels­e med konkurrans­ene også, sier Wiig.

Over 260 turnere skal altså i aksjon, noe som vil si at godt over 1.000 øvelser skal gjennomfør­es innenfor tidsrammen­e som er satt. Vi starter klokken 8 om morgenen, og siste turner skal vaere ferdig 18.20 på lørdag. Banketten i Oasen på Grimstad ungdomssko­le starter ti minutter etter, ler Wiig.

Søndag blir det samme opplegg, med øvelser fra tidlig morgen til sene ettermidda­gen.

Spente

Grimstad Turn og Idrettsfor­ening stiller selv med 14 turnere.

– Noen av dem har hevdet seg på øverste tredjedel av resultatli­sten, så vi håper de skal gjøre det på hjemmebane også. Vi har dyktige utøvere her, men selv om de trenerne vi har gjør en helt fantastisk jobb, så mangler vi trener til apparattur­nerne. Vi hadde trengt noen som hadde dette som jobb. De trenerne vi har er knallgode, men vi kan ikke kreve at de bruker så mye tid på det her som det kreves for at utøverne skal nå opp. Man må trene mye i den sporten her, sier Wiig.

Utøverne som skal vaere med i helgen gleder seg i alle fall stort til å konkurrere på hjemmebane.

– Vi er veldig spente. Det er veldig gøy å ha det på hjemmebane. Det er en fordel, fordi vi kjenner hallen, og fordi vi får støtte fra tribunen, sier kvartetten Maja Anker Birkeflet, Mari Johannesse­n, Nora Lieng og Hedda Salvesen.

– Hva er målsetting­en for helgen?

– Vi håper å forbedre oss fra tidligere, og at vi får en skadefri helg, sier de.

Stort apparat

GTIF har ikke bare turnere i sving i helgen. Det kreves nemlig et stort apparat for å gjennomfør­e en slik helg.

– Vi har 150 funksjonae­rer. Det er foreldre til turnere i klubben. Med 14 utøvere med, og et behov for 150 funksjonae­rer, er det klart at det er en del foreldre som ikke har utøvere med som også må stille opp. Foreldrene er veldig velvillige, og stiller opp, og det er vi veldig takknemlig­e for, sier Anne Kjersti Wiig. Hun og resten av arrangemen­tskomiteen har hatt mange møter for å få dette i stand det siste året, og nå er de klare.

– Det blir et veldig kjør nå de siste dagene, men vi håper vi har kontroll. Vi er spente, men gleder oss veldig. Samtidig tror jeg nok vi kommer til å vaere lettet søndag kveld når alt er over, sier Wiig.

Hun mener et slikt arrangemen­t er svaert god reklame for Grimstad, da det kommer mange hit for å oppleve Grimstad for aller første gang. Wiig håper at Grimstad-folk kjenner sin besøkelses­tid, og møter opp og skaper liv og røre i Iglandhall­en.– Vi ønsker oss mye publikum, og håper folk har lyst til å komme og se. Dette er apparattur­n på høyt nivå, avslutter hun.

 ??  ??
 ??  ?? SAMLET: Her er mange av apparattur­nerne samlet med sine trenere. Foran f.v. Mari Bjerk, Isabell Hvidebergs­gaard Eggen, Alma Louise Sapffe Johnsen, Pia Holst Spens Birkeflet, Hanne Eriksen, Nora Lieng, Hedda Salvesen, Mathea Sofie Søfteland, Karol Julie Eide, Ane Isene Domaas, Sigrid Skråning, og Hilde Johannesse­n.
SAMLET: Her er mange av apparattur­nerne samlet med sine trenere. Foran f.v. Mari Bjerk, Isabell Hvidebergs­gaard Eggen, Alma Louise Sapffe Johnsen, Pia Holst Spens Birkeflet, Hanne Eriksen, Nora Lieng, Hedda Salvesen, Mathea Sofie Søfteland, Karol Julie Eide, Ane Isene Domaas, Sigrid Skråning, og Hilde Johannesse­n.
 ??  ?? KLARE: Disse jentene skal konkurrere på hjemmebane i helgen. Foran f.v. Nora Lieng, Hedda Salvesen, og Hanne Eriksen. Julie Eide, og Sigrid Skråning. Bakerst f.v. Maja Anker Birkeflet, Mari Johannesse­n, og Mathea Sofie Søfteland.
KLARE: Disse jentene skal konkurrere på hjemmebane i helgen. Foran f.v. Nora Lieng, Hedda Salvesen, og Hanne Eriksen. Julie Eide, og Sigrid Skråning. Bakerst f.v. Maja Anker Birkeflet, Mari Johannesse­n, og Mathea Sofie Søfteland.
 ??  ?? GLEDER SEG: Disse fire jentene gleder seg til helgen. F.v. Maja Anker Birkeflet, Mari Johannesse­n, Nora Lieng og Hedda Salvesen.
GLEDER SEG: Disse fire jentene gleder seg til helgen. F.v. Maja Anker Birkeflet, Mari Johannesse­n, Nora Lieng og Hedda Salvesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway