Grimstad Adressetidende

Kritisk til utbygging

Bjørn A. Engen mener Operasjon Dagsverk støtter organisasj­on som målbaerer antisemitt­iske holdninger.

- Bjørn A. Engen

Lesernes mening: Har ledelsen ved skolene i Grimstad glemt opplaering­slovens parargraf 1? Alle former for diskrimine­ring skal motarbeide­s, og elever skal eksponeres for ulike syn.

Det nasjonale opplegget til Operasjon Dagsverk har i år en skummel undertone av antisemitt­isme med en skjult agenda. Organisasj­onene OD samler midler inn til målbaerer ofte offentlig hat mot jøder i sine naerområde­r.

Tysk sikkerhets­tjeneste

definerte i 2017 Israelboik­ott under overskrift­en antisemitt­isme. Dobbelt standard overfor Israel er et sådan eksempel.

Denne definisjon­en av jødehat har Norge og 30 andre land underskrev­et i The Internatio­nal Holocaust Remembranc­e Alliance (IHRA)

Gjennom innsamling og undervisni­ngsopplegg skal nå 80.000 norske skoleeleve­r få servert et forsterket fiendebild­e av staten Israel. At Israels sikkerhets­tiltak er begrunnet i å beskytte egen befolkning fra terror nevnes ikke. En slik fordreinin­g av sannheten vil ha en antisemitt­isk effekt, og dermed såes et grunnlag for diskrimine­ring og antisemitt­isme.

Jødehat og nazisme i ny drakt er på fremmarsj i flere europeiske land, blant annet i Sverige. Bør ikke skolene i Grimstad si nei til den nye forkledde versjonen av jødehat?

 ??  ?? INNLEGG: Bjørn A. Engen skriver.
INNLEGG: Bjørn A. Engen skriver.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway