Grimstad Adressetidende

Klart signal fra KrF i Grimstad

Tirsdag ble det klart at Grimstad KrF sender flest delegater til fylkesårsm­øtet som vil mot høyre, og ikke slik partileder­en ønsker.

- ➤ Martin Haugen martin@gat.no

Det et nå klart at flertallet i KrF lokalt vil vrake Knut Arild Hareides ønske om å gå til venstre. De sender fem som vil til høyre av totalt åtte delegater til årsmøtet 2. november.

Lokallaget holdt ekstraordi­naert årsmøte og valg av delegater til det ekstraordi­naere årsmøtet i Agder KrF, hvor fylkespart­iet skal velge delegater til KrFs viktige årsmøte 2. november.

En håndsoppre­kning kartla hvor lokallagsm­edlemmene står i debatten om retningsva­lg: om de vil til høyre, venstre eller stå på stedet hvil. Her ble det tydelig at det store flertallet ville mot høyre, mens et mindretall ville mot henholdsvi­s venstre og stå på stedet hvil.

På bakgrunn av dette besluttet årsmøtet å sende fem delegater som støtter en drening mot høyre, to som vil til venstre og en som vil forbli uavhengig i sentrum. Denne fordelinge­n ble sikret da årsmøtet bestemte å følge partiledel­sens forslag om at delegasjon­ene fra lokallagen­e skal speile fordelinge­n i medlemsmas­sen.

– Vi har aldri gått til venstre

Før avstemning­en var det debatt om retningsva­lget partiet står overfor etter ar partileder Hareide har lansert et forslag om å gå mot venstre. KrF-veteran og tidligere ordfører Oddvar Skaiaa oppfordret sterkt om å gjøre det motsatte av det partileder Knut Arild Hareide har foreslått.

– KrF har alltid hatt folk på høyre- og venstresid­en, men vi har samarbeide­t godt for det. Det må vi holde på. Jeg vil at vi skal fortsette på høyresiden. Vi har aldri gått til venstre, selv om vi har mange folk der som er medlem. Vi må huske på at det ikke er noen regjering på venstresid­en. SV har sagt de vil stille klare krav om de skal gå i regjering. De vil slette ut regionrefo­rmen og de vil ikke ha jernbanere­formen. De to tingene er nok for meg. Vi må holde på vårt kristne ståsted og de verdiene vi har holdt på i alle år, sa Skaiaa.

Også andre advarte mot SV og partiets kritiske holdning til religion.

– Frps politikk har ikke kom-

met et hakk naermere vår politikk

Øystein Kjaer tok til orde for å støtte Hareide og ta partiet mot venstre. Han så Frp som et større onde enn SV.

– Vi har ikke kunnet gå til Frp, og det har med politiske forskjelle­r å gjøre. Den fanen har jeg holdt høyt i de fem årene. Jeg skulle ønske at noen av dem som taler så varmt om gå til Frp, kunne forklare meg hvorfor. Folk skriver de heier på Kjell Ingolf, betyr det at de vil til Frp? Hvorfor har det plutselig blomstret opp en høyrebølge og en Frp-bølge etter at Hareide gikk ut med sitt forslag? Jeg forstår det ikke. Frps politikk er ikke kommet et hakk naermere vår politikk. Vi snakker om venstresid­e som er så fael, og det kan hende, men Frp er ikke så bra de heller, sa Kjaer.

– Tydelig partileder

Hans Inge Saevareid reiste seg og holdt et innlegg til støtte for Kjaer og Hareide.

– Jeg støtter Øystein Kjaer. Blant mine bekjente har det kommet et voldsomt engasjemen­t, og de sier at vi endelig har fått en partileder som har vaert tydelig. Det har skapt noe så fjernt gjennom mange år som energi og engasjemen­t. Jeg tror den tydelighet­en lettere kan nå fram, enten en velger høyre- eller venstresid­en. Jeg synes det er befriende at det er kommet en åpen debatt, og at en får løftet fram KrFs verdier i større grad enn da man skulle vaere en mellommann i deler av det politiske landskapet, sa Saevareid.

Tror KrF har mistet masse velgere på ikke å vaere tydelige

Knut Mørland advarte mot å søke mot venstre, og argumenter­te for at KrF har alt å tjene på å bli tydeligere og gå mot høyre.

– Jeg har naboer på Fevik, gamle trygge KrF-velgere, som har valgt Frp for de er så tydelige. De er tydelige på Israel, og da kommer skylappene opp så tidlig. Jeg tror KrF har mistet masse velgere på ikke å vaere så tydelige, sa Mørland.

Han håper sammen det store flertallet i lokallaget, som inkluderer leder Erlend Gunstveit, ordfører Kjetil Glimsdal og Bjørg Eide at Hareide ikke lykkes med å trekke partiet mot venstre og samtidig felle dagens regjering.

 ??  ??
 ??  ?? MOT HØYRE: Knut Mørland (med oransje skjerf) og det store flertallet viste med stemmetegn at de vil ha KrF mot høyre, ikke mot venstre slik partileder Knut Arild Hareide vil.
MOT HØYRE: Knut Mørland (med oransje skjerf) og det store flertallet viste med stemmetegn at de vil ha KrF mot høyre, ikke mot venstre slik partileder Knut Arild Hareide vil.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway