Grimstad Adressetidende

Verdifull frivilligh­et

-

➤ I løpet av få år har Øygardens institutt etablert et frivillig dagtilbud til mennesker med demens og kognitiv svikt. Det er et tilbud som er høyt verdsatt av brukerne og deres pårørende.

➤ Det sterke engasjemen­tet bak Institutte­t, der Stine Kocian har gått i front, blir lagt merke også politisk – både lokalt og nasjonalt. Under valgkampen i fjor sommer besøkte Aps nestleder Hadia Tajik stedet og var full av lovord. Aprepresen­tanter her lokalt følger opp engasjemen­tet i dagens avis. De uttrykker skuffelse over at formannska­pet kuttet støtten til Institutte­t sammenlign­et med det som helse- og omsorgsutv­alget ville bidra med.

➤ Det er ikke slik at kommunen har slått hånden av Stine Kocian og hennes ivrige stab av frivillige. Men rådmannen har etterlyst en helhetlig plan for kommunens tilbud. Underforst­ått at dette muligens er noe kommunen selv bør drive, gjennom eksempelvi­s Frivolltun eller Feviktun.

➤ Frivilligh­et blir med rette løftet frem av alle politiske partier. Da gjelder det også å ta vare på ildsjeler og miljø som faktisk represente­rer et konkret og etterlengt­et tilbud til en gruppe som sjelden blir hørt. Det er vel langt fra sikkert at kommunen kan gjøre dette bedre selv? Gå heller inn og stimuler frivillig tilbud som Øygardens institutt fremfor å lete etter kommunale løsninger som kan erstatte dem.

 ??  ?? UTSATT: Frivillige tilbud som Øygardens institutt er avhengig av bistand fra det offentlige, som kommunen. Her ildsjelen Stine Kocian.
UTSATT: Frivillige tilbud som Øygardens institutt er avhengig av bistand fra det offentlige, som kommunen. Her ildsjelen Stine Kocian.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway